Lenktynės, žiūrovus palikusios be žado: trys superautomobiliai, supermotociklas, „F1“ bolidas, privatus lėktuvas ir naikintuvas susirėmė lenktynėse vienas prieš kitą, kad įrodytų, kas yra greičio karalius (Video)  ()

Tai kas nutiko Stambulo „Teknofest“ šventės metu, buvo tikras karas tarp inžinerijos stebuklų, kuris žiūrovus paliko be žado.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai lenktynės, kai trys superautomobiliai, supermotociklas, „F1“ bolidas, privatus lėktuvas ir naikintuvas susidūrė vienas su kitu siekdami nustatyti tikrąjį greičio karalių.

Lenktynės buvo organizuojamos kaip „Teknofest 2018“, aviacijos, kosmoso ir technologijų renginio, vykusio naujajame Stambulo tarptautiniame oro uoste, dalis. Varžybose dalyvavo „Kawasaki H2R“ motociklas, „Tesla P100DL“, „Aston Martin New Vantage“, „Red Bull Racing Formula 1“ ir „Lotus Evora GT 430“.

Be šių kelių sausumos transporto priemonių, lenktynėse dalyvavo F-16 naikintuvas, galintis skirsti  daugiau kaip 2400 km/val. greičiu, ir „Challenger 605“ privatus lėktuvas. Abu orlaiviai lenktyniavo žeme, nepakildami į orą.

 

Kiekvienos kategorijos transporto priemonės išsirikiavo tiesia linija, o užsidegus žaliai šviesai, transporto priemonės pajudėjo.

Trumpą akimirką „Formulės 1“ lenktynininkas pirmavo dėl lengvojo automobilio kėbulo ir gero padangų padangų sukibimo. Tačiau tai netrukus pasikeitė, kai „Kawasaki H2R“ visus paliko už nugaros.

Motociklas dominavo likusiose varžybose, o „Formulės 1“ automobilis buvo vos už „Kawasaki“.

F-16 lėtai įsibėgėjęs iš starto, užsitikrino trečiąją poziciją. „Tesla“ liko ketvirta.

„Kawasaki H2R“ vairavo buvęs profesionalus motociklų lenktynininkas ir Turkijos parlamentaras Kenanas Sofuoglu. 400 m lenktynes jis laimėjo per 9,43 sekundės.

 

Ralio lenktynininkas Yagizas Avci vairavo „Aston Martin New Vantage“, o „Lotus Evora GT 430“ vairavo „Superstock“ lenktynininkas Toprakas Razgatlioglu. „Tesla“ vairavo daugkartinių Švedijos turistinių automobilių čempionatų dalyvė Emma Kimiläinen, kuri savo lenktynininko karjerą pradėjo būdama 3 metų dalyvaudava „GoKarts“ lenktynėse.

Nors, naikintuvas užėmė trečią vietą – jei trasa būtų ilgesnė, jis lengvai aplenktų motociklą, net nepakilęs į orą.

Kadangi „Kawasaki“ galios ir svorio santykis yra labai didelis, supermotociklas dominuoja trumpuose ruožuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(3)
(49)

Komentarai ()