Keistas ir tragiškai pasibaigęs įvykis: netoli Maskvos žuvo trys „Tupolev Tu-22M3“ įgulos nariai, nors bombonešis net neskrido - kas čia nutiko?  ()

Kovo pabaigoje strateginis bombonešis „Tupolev Tu-22M3“ Rusijoje pražudė tris įgulos narius. Šis incidentas keistas tuo, kad lėktuvas tuo metu net neskrido ir galės tęsti tarnybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tupolev Tu-22M“ pirmam skrydžiui pakilo 1969 metais, tačiau ne visi šie bombonešiai yra labai seni - jų gamyba nutraukta tik 1997-aisiais. „Tu-22M3“ pasižymi reguliuojamu strėliškumu - jis gali suglausti sparnus ir taip išvystyti didesnį greitį. Tokia pat savybe pasižymi ir amerikiečių „B-1 Lancer“. „Tu-22M3“ išvysto maksimalų 2300 km/val. greitį ir gali skristi 13,3 km aukštyje. Su 10 tonų kroviniu (bombonis ir raketomis) „Tu-22M3“ be degalų papildymo gali nuskristi iki 2500 km.

 

Tik šįkart į nelaimę pakliuvęs „Tu-22M3“ aerodrome Kalugos regione niekur neskrido. Ruošiantis planuotam skrydžiui dėl nežinomo gedimo staiga aktyvuotos įgulos narių katapultavimosi sistemos. Jos yra sukurtos gyvybėms gelbėti, bet kai suveikia ant žemės, parašiutui tiesiog nėra laiko išsiskleisti.

Rusijos naujienų agentūrai TASS vietiniai šaltiniai pranešė, kad žuvo trys „Tu-22M3“ įgulos nariai, vienas išgyveno ir buvo išvežtas į ligoninę. Lėktuvas, tikėtina, tęs tarnybą. Nelaimės priežastys dar tiriamos, nors tikėtina, kad kalti pasenę prietaisai.

 

2019 metais po pratybų vienas „Tu-22M3“ nusileido avariniu būdu ir subyrėjo. Žuvo trys iš keturių įgulos narių. 2017 metais toks bombonešis atšaukus pakilimą nuslydo nuo tako ir buvo nepataisomai sugadintas, tačiau niekas nežuvo. Iš viso pagaminti 497 tokie bombonešiai, tarnyboje liko apie 60. Kadaise „Tu-22M“ bombonešius naudojo ir Ukraina - paskutinį nurašė 2006 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(5)
(21)

Komentarai ()