Nerealus vaizdas: žaibiškai plintančiame vaizdo įraše, nagingas meistras Los Andželo gatvėmis skraido savadarbe į droną panašia skraidlente (Video)  (11)

Visai neseniai buvo nufilmuota Los Andželo gatvėmis skraidanti į droną panaši skraidlentė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Los Andžele gyvenantis skaitmeninis kūrėjas Hunteris Kowaldas pristatė visiškai funkcionalią skraidlentę, pagamintą iš pramoninės klasės komponentų, praneša „Design Boom“. Kaip daugybėje populiarių vaizdo įrašų, kuriuose Kowaldas skraido savo mašinomis, skraidlentė lyginama su levituojančiu prietaisu iš filmo „Atgal į ateitį“.

Skirtingai nuo „LEXUS“ skraidlentės prototipas, kuris remiasi iš anksto sumontuotomis magnetinės levitacijos pavaromis, Kowaldo iš dviračio riedžio sukurta skraidlentė gali skraidinti beveik visur, kur tik norite.

Neseniai „Instagram“ įraše, kuriame buvo demonstruojamas jo aparatas, Kowaldas rašė: „Aš niekada negalėsiu paaiškinti beprotiško įdėto darbo kiekio. Žmonės man sakė, kad tu negali pažeisti fizikos dėsnių. Ir po didelių pastangų, nestandartinių detalių gamybos ir daugybė spontaniškų gaisrų ir sprogimų... stebėkite mano sėkmę“.

 

Nenuostabu, kad skraidymo mašina sulaukė daugybės dėmesio internete – pastarosiomis dienomis pasirodė keli vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuota, kaip Kowaldas skraido su savo skraidykle.

Kowaldas teigė, kad jo mašina pakelia iki 226 kg.

Valdomas dronas buvo sukurtas pritaikius anglies pluošto struktūrą ir sukonstruotas atsižvelgiant į saugumą ir efektyvumą – tam atvejui, jei sugestų du varikliai arba viena maitinimo sistema, skraidlentė  vis tiek galėtų nusileisti, teigė Kowaldas. Skraidyklė taip pat turi apšvietimą.

 

Savaime suprantama, kad skraidymo mašinos yra pavojingos - pernai Dubajuje Prancūzijos kaskadininkas Vincentas Reffetas žuvo per treniruotės avariją su raketine kuprine. Vis dėlto dronų technologija, be abejo, yra saugesnė ir tikrai tvaresnė nei raketinių kuprinių, o tai reiškia, kad artimiausiu metu galime pamatyti daugiau tokių dizainų kaip Kowaldo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(1)
(102)

Komentarai (11)