Primena žaidimų aikštelę, bet tai - rimtas mokymų centras: štai kur didžiųjų laivų įgulos treniruojasi įveikti sudėtingus laivybos kelius (Video)  ()

„Port Revel“ laivų įgulų mokymų centras Prancūzijos rytuose pastebėjo išaugusį susidomėjimą po šiemet įvykusio incidento, kai kai beveik 400 metrų ilgio konteinerinis laivas „Ever Given“ savaitei užblokavo Sueco kanalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors „Port Revel“ mokymų centras labai primena žaidimų aikštelę, tai - rimtas mokymų centras, kuriame mokosi kapitonai iš viso pasaulio. Čia laivų įgulos nariai valdo mažas komercinių laivų kopijas. Centras turi įvairių konteinervežių, balkerių, tanklaivių ir kruizinių laivų modelių. Svarbiausia tai, kad šie laiveliai turi sumažintas valdymo įrenginių kopijas, o ir kapitono tiltelis yra atitinkamoje padėtyje, taip atkartojant tikrus apžvalgos kampus.

Laiveliai „Port Revel“ centre plaukioja įvairiais kanalais, imituojančiais sudėtingiausius pasaulio laivybos kelius. Čia rastumėte ir Sueco kanalo kopiją, sumažintą 25 kartus. Centre imituojamos ir povandeninės srovės bei bangos, vykdomos avarinių situacijų simuliacijos.

 

„Port Revel“ siūlo įvairius mokymų paketus. Priklausomai nuo to, ko nori laivybos kompanija, siunčianti savo įgulas, mokymai trunka nuo kelių dienų iki kelių savaičių. Tai nėra vienintelis toks centras pasaulyje, bet juose vis tiek mokosi ne visi komercinės laivybos naujokai.

 

Dažniausiai laivybos mokomasi mokymo įstaigose (pavyzdžiui, universitete ar kolegijoje) sausumoje. Tuomet praktikuojamasi tikruose laivuose. Jauni įgulų nariai dirba su patyrusiais profesionalais ir mokosi iš patirties. Tačiau, žinoma, kartais prireikia tobulinti kvalifikaciją štai tokiuose centruose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()