Jis sugrįžo: po dviejų metų pertraukos didžiausias pasaulyje lėktuvas vėl skrodžia dangų (Video)  ()

Praėjus dvejiems metams nuo pirmojo skrydžio, didžiausias pasaulyje orlaivis pakilo į dangų dar vienam skrydžiui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praeitą savaitę „Stratolaunch“ lėktuvas „Roc“ atliko antrąjį bandomąjį skrydį, kurio metu atliko keletą manevrų skrydžio metu virš Mohavio oro ir kosminio uosto. Viskas vyko pagal planą.

Dviejų korpusų gigantiškas „Stratolaunch“, kurio sparnų plotis siekia įspūdingus 117 m, yra didžiausias visų laikų lėktuvas pagal sparnų plotį.

Po daugelio metų kūrimo ir bandymų jis pirmą kartą pakilo 2019 m. balandžio mėn. ir virš Mohavio dykumos skraidė daugiau nei dvi valandas.

 

Masyvus lėktuvas, dabar pavadintas „Roc“, iš pradžių buvo sumanytas kaip erdvėlaivių paleidimo į orbitą paleidimo sistema – sustiprintame centriniame sparne gabenti raketas ir palydovus  į didelį aukštį ir tada iššauti į žemąją Žemės orbitą.

Tačiau tuomet pasikeitė bendrovės savininkai ir vystymo kryptys: orlaivis numatytas kaip daugkartinių hipergarsinių transporto priemonių nešantysis lėktuvas.

Praėjusių metų balandį bendrovė atskleidė hipergarsinės transporto priemonės koncepciją pavadinimu „Talon-A“ - orlaivį, galintį pakilti ir nusileisti ant kilimo ir tūpimo tako, tačiau taip pat jis gali būti paleistas iš „Roc“ orlaivio. „Talon-A“ bus naudojamas naujos kartos aviacijos technologijų bandymuose.

 

Pakilus „Stratolaunch“, buvo atlikta keletas bandymo manevrų, įskaitant žemą artėjimą prie kilimo ir tūpimo tako.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(3)
(17)

Komentarai ()