Portugalijoje atidarytas ilgiausias pasaulyje kabantis pėsčiųjų tiltas: net drąsiausiems nuotykių ieškotojams nugara nubėgs šiurpuliukai (Video)  ()

Jeigu bijote aukščio, neskaitykite šio straipsnio. Pirmadienį Portugalijoje atidarytas ilgiausias pasaulyje kabantis pėsčiųjų tiltas, rašoma UNESCO „Arouca World Geopark“ pranešime spaudai. Šis tiltas net drąsiausiems nuotykių ieškotojams suteiks adrenalino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tilto ilgis yra 516 metrų ir jis pakabintas 175 metrų aukštyje virš upės. Jis pavadintas „516 Arouca“ tiltu, nes yra Arokos (Arouca) mieste.

Tiltas kabo ant plieninių kabelių, suvertų tarp V formos betoninių bokštų, ir jungia Paivos upės krantus. Manoma, kad pereiti tiltą užtruks 10 minučių, tačiau kelionė gali atrodyti daug ilgesnė bijantiems aukščio.

Rekordinį tiltą pastatyti užtruko kelerius metus. Jį suprojektavo Portugalijos studija „Itecons“, o sukonstravo „Conduril“ ir kainavo apie 2,3 mln. eurų.

„Bauginančiai gražus“ turizmo projektas

Arokos gyventojai dabar tikisi, kad naujasis tiltas į regioną prikvies turistus, kurie atgaivins ekonomiką. „Tai yra gryno oro gurkšnis mūsų kraštui, nes jis pritrauks daugiau investicijų, daugiau žmonių“, – „Reuters“ sakė kelionių vadovas Emanuelis.

 

Šiai nuomonei pritaria Arokos merė Margarida Belem, kuri neseniai paskelbtame pranešime spaudai išreiškė didžiulį pasididžiavimą tiltu. Ji teigė, kad tiltas „yra būtina turizmo infrastruktūra, siekiant sustiprinti savivaldybės patrauklumą turistams ir jos pozicijas gamtos turizmo rinkoje“.

„Tai išgyventi tikrai bus nepaprasta ir įsimintina patirtis“, – garantavo Belem. „Tiems, kurie jau išbandė šį tiltą, bus puiki priežastis grįžti. Tie, kurie dar neturėjo galimybės keliauti, dabar turi papildomą priežastį tai padaryti.“

 

Naujasis tiltas aplenkė Šveicarijos 494 metrų Charles Kuonen tiltą kaip ilgiausią pasaulyje kabantį pėsčiųjų tiltą.

Kabantieji tiltai turi ilgą istoriją, nes tai vieni pirmųjų kada nors žmogaus pastatytų tiltų. Pirmiausia jie buvo gaminami iš vynmedžių ir nereikia nė sakyti, kad jie buvo nestabilūs. Aštuntame amžiuje pradėti statyti Kinijos tiltai, kai tarp geležinių grandinių porų buvo klojamos lentos.

Tačiau tik 1808 m. modernus kabantysis tiltas buvo pastatytas, kai amerikietis Jamesas Finley užpatentavo naują statybos sistemą. Ši sistema dabar yra pagrindas, ant kurio pastatyti net ir didžiausi rekordiniai tiltai!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()