Elektromobilis, kurio geis vairavimo entuziastai - „Caterham“ elektrifikuos legendinį sportinį automobilį  ()

„Caterham“ jau visai greitai pristatys elektrinę savo „Seven“ versiją. Nepaisant to, kad lengvas dvivietis „Seven“ neteks balso, „Caterham“ savo prioritetų neatsisako.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Caterham“ - tai nišinis automobilių gamintojas, gaminantis modernias „Lotus Seven“ versijas. Tuo tarpu „Lotus Seven“ - tai 1957-1973 metais gamintas automobilis, įkūnijantis pagrindines „Lotus“ ir kompanijos įkūrėjo Colino Chapmano idėjas. Chapmanas manė, kad tikras sportinis automobilis privalo būti lengvas. Visa kita - galia, sukimo momentas, patogumai - eina po paprasčiausio lengvumo.

„Caterham“ kadaise įsigijo licenciją gaminti „Seven“ ir tai sėkmingai daro iki šiol. Šis mažas automobilis turi kelias versijas skirtas keliams ir trasoms. Tai - kiekvieno vairavimo entuziasto svajonė.

 

Vienas iš didžiausių „Caterham Seven“ privalumų - ryšys su automobiliu ir aplinka. Jokio stogo, durelių ar garso izoliacijos - tik tu ir automobilis. Taigi, „Seven“ virtimas elektromobiliu neatrodė kaip neišvengiamas žingsnis. Juk elektromobiliai įprastai yra sunkūs. Be to, būdamas labai mažas gamintojas „Caterham“ gali negalvoti apie emisijas.

Tačiau laikai keičiasi. „Caterham“ dabar priklauso japonų bendrovei „VT Holdings group“, kuri ir paskatino kompaniją imtis „EV Seven“.

Kol kas apie būsimą elektrinį sportinį automobilį žinome nedaug. Tiesą sakant net nežinome, ar jis bus gaminamas dabartinių „Seven“ pagrindu, ar bus kuriamas ant visiškai naujos bazės. Greičiausiai jis bus sunkesnis - juk dabartiniai „Caterham“ automobiliai sveria vos 550-610 kg. Tačiau jis turėtų būti labai greitas. Prognozuojama, kad „EV Seven“ pasirodys 2023 metais.

 

„Caterham Seven 620“ - greičiausias šiuo metu gaminamas nelenktyninis „Seven“ modelis. Iki 100 km/val. jis bėgėjasi mažiau nei 3 sekundes, o maksimalus greitis siekia 250 km/val. Tikėtina, kad „EV Seven“ bus greitesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()