Tamsioji kriptovaliutų pusė – FTB atskleidė, kad vyras sumokėjo samdomam žudikui bitkoinais už savo žmonos nužudymą: pasirodo, kriptovaliutos nėra tokios anonimiškos, kaip atrodo (Video)  (2)

Vyras Tenesyje tariamai sumokėjo smogikui bitkoinais už savo žmonos nužudymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimą žmogžudystės planą atskleidė FTB specialusis agentas Clay M. Andersonas.

Nelsonas Replogle‘as, matyt, nuėjo į samdomams žudikams skirtą svetainę (tamsiajame internete), norėdamas surasti žmogų, kuris nužudytų jo žmoną Ann Replogle, kai ji veš savo augintinį pas veterinarą. Pasak agento Andersono, Replogle‘as, vardan anonimiškumo, numatomam žudikui neva atsiskaitė bitkonais, naudodamas „Coinbase“.

Laimei, Ann Replogle nebuvo nužudyta, tačiau samdomas žudikas iki šiol dar nenustatytas.

Teisme agentas Andersonas paaiškino, kad balandžio mėnesį BBC jį informavo apie galimą Ann žmogžudystę, o po to jis kreipėsi į Replogle‘us, kurie nežinojo, kas norėtų pakenkti Ann.

Susisiekęs su BBC dėl daugiau informacijos, agentas Andersonas gavo bitkoinų piniginės adresą, iš kurio numatytas žudikas gavo mokėjimą už būsimą nužudymą. Po to, kai FTB būstinė išanalizavo bitkoinų blokų grandinę, komanda sugebėjo išsiaiškinti, kad tai „Coinbase“ piniginė.

 

„Coinbase“ pateikė FTB informaciją apie pinigines, kuriose buvo padarytos visos operacijos, taip pat Replogle‘o pavardė ir su juo susijusios nuotraukos. Iš ten FTB taip pat gavo informacijos apie interneto tiekėją, kuris buvo naudojamas siunčiant operacijas „Coinbase“. Interneto tiekėjas taip pat bendradarbiavo su FTB ir patvirtino ryšį tarp Replogle‘o namų adreso ir prisijungimo prie „Coinbase“ piniginės.

Be to, „Coinbase“ nurodė „First Horizon“ banko sąskaitos duomenis, kuriuos Replogle‘as naudojo pirkdamas bitkoinus. Banko pateikta informacija puikiai atitiko ir agentas Andersonas ir FTB komanda atskleidė apie Replogle‘o nusikaltamą veiklą.

Po šių įrodymų, Nelsonas Paulas Replogle'as buvo apkaltintas žudiko nusamdymu, su tikslu nužudyti savo žmoną.

Kriptovaliutos ir nusikalstama veikla

 

Nors asmeninė informacija, perkant ir gaunant bitkoinus, gali atrodyti visiškai anonimiška, šios kriptovaliutos operacijos gali būti registruojamos blokų grandinėje (blockchain) arba decentralizuotoje viešojoje knygoje, kuri galiausiai registruoja kiekvieną bitkoinų operaciją.

Bitkoinų adresų savininkų tapatybė blokų grandinėje paprastai yra anoniminė. Tačiau, kaip buvo aiškiai parodyta šioje byloje, blokų grandinės tyrimai gali būti atliekami siekiant nustatyti vartotojo tapatybę.

Nuo tada, kai 2012 m buvo sukurta „Coinbase“ platforma, ji labai išaugo, o balandžio viduryje ji įvertinta 100 mlrd. USD.

Taigi, kai šios kriptovaliutos ir su jomis susijusios platformos vis populiarėja, galbūt turėtų būti patobulinti ir jų naudojimo protokolai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)

Komentarai (2)