Birželį pasirodysiantis naujas „Apple Music“ formatas turės juokingą trūkumą - neveiks su „Airpod“ ausinėmis  ()

Ar „Apple“ paleistų į rinką technologiją, kuri būtų nesuderinama su didele kompanijos produktų dalimi? Taip.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ gerbėjai buvo laimingi išgirdę, kad „Apple“ savo muzikos formatą ALAC („Apple Lossless Audio Codec“) paleis į „Apple Music“. Paprastai tariant, jis užtikrins, kad „Apple Music“ klausytojai girdės kokybiškesnį, detalesnį garsą, artimesnį tam, kurį kūrėjai iš tikrųjų įrašė studijoje. Įprastai muzikos įrašai yra suspaudžiami, nes mažesnį duomenų kiekį lengviau saugoti skaitmeninėse ir analoginėse laikmenose bei transliuoti per tokias paslaugas kaip „Apple Music“. Tačiau ALAC, pirmą kartą pasirodęs 2004 metais, išsaugos geresnę kokybę.

 

Šiemet paskelbta, kad ALAC bus integruotas į „Apple Music“ ir šios paslaugos naudotojai iš tikrųjų turėjo priežasčių džiaugtis. Geresnė muzikos kokybė domina ne tik užkietėjusius melomanus. Bet kuo „Apple Music“ naudotojai klausosi muzikos? Na, tikriausiai „Apple“ ausinėmis.

Ar gali būti, kad pačios „Apple“ ausinės nepalaikytų „Apple“ formato ALAC? Būtent taip ir bus. Visos „Airpods“ linijos ausinės yra nesuderinamos su ALAC. „Airpods“, „Airpods Pro“, „Airpods Max“ - jokios belaidės „Apple“ ausinės negros geriausio „Apple“ formato. Greičiausiai tam reikėtų papildomų įrenginių (pavyzdžiui, DAC - „digital-to-analog converter“), bet vis tiek keista, kad toks apdainuotas formatas didelei daliai „Apple“ naudotojų liks neprieinamas.

 

„Apple“ į tai numoja ranka - birželį „Apple Music“ siūlys ir „Dolby Atmos Spatial Audio“, kuris yra tinkamas „Airpods“ bei „Beats“ ausinėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(7)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: