Aiškėja paslaptingojo projekto detalės: JAV karinės oro pajėgos pirmą kartą išbandė autonominį „Skyborg“ programos droną - tai karybos ateitis (Foto, Video)  ()

JAV karinės oro pajėgos pirmą kartą išbandė autonominį droną su „Skyborg“ smegenimis. Tai buvo taktinis „Kratos“ dronas UTAP-22. Savo pirmąjį skrydį jis atliko Tindalo oro pajėgų bazėje, Floridoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusio mėnesio pabaigoje naujoji JAV oro pajėgų „Skyborg Autonomy Core System“ (ACS) buvo išbandyta bepiločio orlaivio, skridusio virš Floridos ir Meksikos įlankos. Įrodyta, kad dirbtinis intelektas gali laikytis pagrindinių skrydžio komandų.

Bepilotis dronas skrido 2 val. ir 10 min. Testo metu ACS sugebėjo atlikti pagrindines skrydžio funkcijas ir reaguoti į navigacijos komandas. Jis taip pat sugebėjo valdyti koordinuotą manevravimą ir užtikrinti saugumą.

Jis buvo stebimas iš oro ir antžeminių valdymo stočių.

 

„Skyborg“ sukurtas taip, kad galėtų automatiškai prisitaikyti prie besikeičiančių misijos aplinkybių, o jo jutikliai atliktų žvalgybą paskui skrendantiems naikintuvams, tuo pačiu suteikdamas papildomą apsaugą.

„Skyborg“ turės keletą privalumų. Visų pirma, tai reikš padidėjusį pilotų išgyvenamumą, nes dronai imsis pavojingų užduočių. Sistema taip pat leis oro pajėgoms padidinti savo lėktuvų parko dydį, nes vienas bepilotis dronas kainuos tik dalį šiuolaikinio, pilotuojamo naikintuvo. Galiausiai, daugiau orlaivių reiškia daugiau laisvų orlaivių, leidžiančių JAV oro pajėgoms operacijas baigti anksčiau.

JAV karinės oro pajėgos planuoja, kad „Skyborg“ smegenimis varomi lėktuvai bus paruošti naudoti maždaug 2023 m.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()