Atrodo, kaip iš aukščiausios klasės veiksmo filmo, bet tai realybė: JAV kariuomenė pirmą kartą išbandė ALTIUS-600 drono antžemines paleidimo galimybes iš judančios transporto priemonės (Video)  ()

Panašu, kad JAV armija bando bepiločių dronų paleidimą iš antžeminių transporto priemonių. Tiksliau tariant, JAV armija paleido ALTIUS-600 bepiločius dronus iš į DAGOR panašios itin lengvos taktinės transporto priemonės (angl. ultra-light tactical vehicle, ULTV).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 13 d. socialiniame tinkle „Twitter“, „Future Vertical Lift Cross-Functional Team“ paskyroje buvo paskelbta šio įvykio nuotrauka, prie kurios rašoma „#EDGE21 the ultimate soldier touch point“.

„Edge 21“ reiškia eksperimentines demonstracinių vartų pratybas (angl. Experimental Demonstration Gateway Exercise), kurios, kaip paaiškina „Defense News“, yra sudėtingos kariuomenės vadovaujamos aviacijos pratybos.

Tai gali būti vienas iš pirmųjų antžeminių ALTIUS-600 bepiločių dronų paleidimų. Pavyzdžiui, praėjusiais metais dronai buvo paleisti iš „Black Hawk“ sraigtasparnių, o šiemet buvo paleisti iš „Valkyrie“ orlaivio, siekiant išbandyti prieinamų, didelio našumo dronų naudojimą.

 

Panašu, kad armija išbando ALTIUS-600 drono antžemines paleidimo galimybes iš judančios transporto priemonės. „The Drive“ atkreipė dėmesį, kad nuotraukoje matoma transporto priemonė primena „DAGOR“ itin lengvą taktinę transporto priemonę, kurią gamino „Polaris Government & Defense“.

 

„DAGOR“ gali gabenti iki devynių žmonių, naudingoji apkrova yra iki 1 814 kg ir 804,5 km nuotolis. Atsižvelgiant į jo universalumą ir į tai, kad jis yra atviras iš visų pusių, tai gali būti ideali dronų, tokių kaip AREA I ALTIUS-600, paleidimo „bazė“.

Aptariamas dronas yra UAV (bepilotis orlaivis), kurį galima paleisti iš oro, žemės ar jūros iš įvairių paleidimo sistemų. Tai patogu daugiafunkcinėms misijoms, tad yra idealus kandidatas misijose pradedant stebėjimu ir baigiant atakomis.

Šios naujos antžeminės paleidimo pratybos gali atverti kelią plačiau naudoti droną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()