„Tesla Model S Plaid“ jau virto lenktyniniu automobiliu ir pademonstravo neįtikėtiną greitį (Video)  ()

„Tesla Model S Plaid“ tik ką tik pradėjo keliauti pas pirkėjus, o vienas automobilis jau virto tikru lenktyniniu monstru. Paiko viršūnėje jis neturėjo lygių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paiko viršūnė - tai ne tik aukščiausias Uoliniai kalnų taškas, bet ir „Pikes Peak“ lenktynių vieta. Vingiuotas kalnų kelias virsta trasa, kurioje varžosi pakankamai rimti bolidai. Tarp jų sukiojosi ir visai naujas „Tesla Model S Plaid“.

Vos ne per naktį lenktyniniu virtęs „Tesla Model S Plaid“ - „Unplugged Performance“ automobilis. Šįkart jis varžėsi „Exhibition“ klasėje, kur taip pat buvo „Acura NSX“, pora „Tesla Model 3“ ir dar keli automobiliai. Vairuotojas Randy Pobstas vėliau pasakojo, kad sportinę važiuoklę, geresnius stabdžius ir aerodinamikos paketą gavęs „Model S Plaid“ nebuvo labai gerai išbandytas - teoriškai jo trasos įveikimo laikus dar galima stipriai pagerinti.

 

Ir „Model S Plaid“ pasirodė puikiai. Geriausias automobilio laikas nusileido tik porai specialiai tokiems renginiams paruoštų bolidų. Savo klasėje „Model S Plaid“ buvo nepavejamas. Vairuotojas gyrė žemą svorio centrą ir akceleraciją.

 

Vietomis „Model S Plaid“ trasoje viršijo 200 km/val. greitį. Ir posūkiais elektromobilis lėkė neblogai, nors, kaip teigė vairuotojas, jis sveria beveik dvi tonas.

Lenktyniniai elektromobiliai nėra visiškai naujiena, bet ateityje jų tikrai bus daugiau. Žiūrovai dėl to nėra labai patenkinti, nes garsas yra vienas iš emociją kuriančių elementų. Bet akceleracija bus greitesnė, o komandų strategija turės įtraukti ir baterijos resursų tausojimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()