Finansų analitikas: bitkoinų vertė kris žemiau 15 tūkstančių dolerių ribos - tačiau toliau bus dar gražiau  (15)

„Bitcoin“ (BTC) pavasarį pasiekė naują viršūnę, o vėliau prarado daugiau nei pusę savo vertės. Be jokios abejonės, kriptovaliutos sėkme vis dar tiki tūkstančiai žmonių. Tik ne finansinių paslaugų bendrovės „Guggenheim Partners“ vyriausias investicijų vadovas Scottas Minerdas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minerdas interviu CNBC pareiškė, kad mano, jog BTC vertė kris žemiau 15 tūkstančių dolerių (dabar yra daugiau nei 34 tūkstančiai). Sulaukęs klausimo apie BTC vertės dugną, Minerdas atsakė, kad jis dar nėra pasiektas - 10 tūkstančių būtų radikali prognozė, o štai 15 tūkstančių - pakankamai realus spėjimas.

Pavasarį Minerdas teisingai prognozavo, kad BTC vertė kris perpus. Tačiau kriptovaliutų mėgėjus jis ramino - tokius svyravimus mes jau matėme ir jie mūsų jau neturėtų stebinti. Aišku, kad ir kaip gerai rinką matytų Minerdas, jis tikrai negalėjo prognozuoti, kad Kinija ims riboti BTC kasybą ar Elono Musko pasisakymų „Twitter“.

Kodėl Minerdas mano, kad bitkoinai pigs? Na, pasak jo, JAV Federalinis rezervas lėtins obligacijų pirkimo programą, kuri buvo pradėta pernai per COVID-19 pandemijos įkarštį. Tai reiškia, kad žmonės turės mažiau pinigų, kuriuos galėtų išleisti BTC pirkimui. Kai BTC vertė pradeda kristi, kaip ant adatų sėdintys investuotojai greitai parduoda savo kriptovaliutos atsargas, o tai dar labiau muša per jos vertę.

 

Tiesa, Minerdas nėra tik skeptikas. Bitkoinais jis vis tiek tiki ir nelaiko kriptovaliutų skęstančiu laivu. Gruodį jis teigė, kad anksčiau ar vėliau BTC pasieks 400 tūkstančių dolerių vertę. Tiesiog reikia poros metų, kad vertės svyravimai bent šiek tiek nurimtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(13)
(0)

Komentarai (15)