„Jei ne aš - Tesla mirtų“, pareiškė Elonas Muskas, kuriam gresia 2,6 mlrd. JAV dolerių bauda: ir tai nebuvo reklaminis triukas  (1)

Teismo proceso metu, kur Elonui Muskui gali būti skirta 2,6 mlrd. JAV dolerių bauda, jis pareiškė, kad „Tesla“ mirtų, jeigu jis nebūtų generalinis direktorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas tvirtina, kad jo įmonė mirtų, jeigu jis nebūtų generalinis direktorius. Tačiau tai nebuvo reklaminis triukas, Muskas tai pasakė teisme.

Muskas šiuo metu liudija teisme Vilmingtone, kai akcininkai ir pensijų fondų valdytojai pareiškė, kad Muskas pasinaudojo savo padėtimi, kad paveiktų „Tesla“ valdybos sprendimą pirkti kitą jo įmonę „SolarCity“ 2016 m.

Musko pusbrolių Lyndono ir Peterio Rive'ų įkurta „SolarCity“ užsiėmė saulės energijos gamybos sistemų pardavimu ir montavimu. 2016 m. Muskas, kuris tuo metu buvo „SolarCity“ ir „Tesla“ pirmininkas, prižiūrėjo, kaip „Tesla“ pirko „SolarCity“ už 2,6 mlrd. JAV dolerių.

Muskas turėjo 22 proc. abiejų bendrovių akcijų, kartu su kai kuriais kitais valdybos nariais, įskaitant jo brolį Kimbalą Muską. Skundo pareiškėjai apkaltino Muską, kad jis klaidino akcininkus dėl bendrovės finansų, dominavo valdybos diskusijose pirkimo metu ir privertė „Tesla“ valdybą mokėti daugiau už „SolarCity“.

Savo ruožtu Muskas paneigė visus įtarimus ir teismui sakė, kad „Tesla“ valdyboje dirba darbštūs žmonės, kurie yra pakankamai kompetentingi priimti tokius sprendimus. Jis nedalyvavo „SolarCity“ pirkimą prižiūrinčiame komitete ir negalėjo jiems daryti įtakos, nes negalėjo nei samdyti, nei atleisti, nei nustatyti atlyginimo valdybos nariams. Susijungimo tikslas buvo sujungti „Tesla“ baterijų verslą su „SolarCity“ energijos gamybos verslu ir tai nebuvo susiję su finansine nauda.

 

Sandoryje nebuvo grynųjų pinigų operacijų ir kadangi Muskas turėjo tą patį abiejų bendrovių akcijų paketą, jis niekaip negalėjo iš to laimėti. Kalbėdamas apie savo vadovavimą įmonėje, Muskas sakė: „Aš to nekenčiu ir norėčiau praleisti laiką projektavimuose ir inžinerijoje, ką man iš tikrųjų patinka daryti“, – „Wall Street Journal“ sakė Muskas.

 

„Aš nenoriu būti nieko viršininku“, – sakė jis, pridurdamas, kad jis turi tęsti savo vaidmenį arba „atvirai tariant, Tesla mirs“.

Jei bus įrodyta, kad Muskas yra kaltas, jis vienas pats turės grąžinti 2,6 mlrd. JAV dolerių „Tesla“ akcininkams, kartu rizikuodamas savo vadovaujamu postu „Tesla“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(13)
(39)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: