Transporto priemonė iš „Žvaigždžių karų“ tampa realybe: pirmasis pasaulyje skraidantis reaktyvinis motociklas atliko bandomąjį skrydį (Video)  (3)

Tikriausiai prisimenate „Žvaigždžių karuose“ skraidžiusią transporto priemonę (angl. The speeder), kurią naudojo ir pagrindinis serialo „Mandalorietis“ (angl. The Mandalorian) herojus. Na, kažką labai panašaus pristatė „Jetpack Aviation“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jetpack Aviation“ transporto priemonė pavadinta lygiai taip pat, kaip mokslinės fantastikos filmuose gerai žinomas skraidantis motociklas – spyderiu (angl. The speeder). Tai atsakymas į visas mūsų mokslinės fantastikos maldas.

Reaktyvinių turbinų varomas motociklo prototipas ką tik baigė pirmąjį bandomąjį skrydį, kuris leis jam pereiti į kitą gamybos etapą.

Bendrovė išbandė VTOL savaime stabilizuojamą reaktyvinių lėktuvų platformą, kuri bus jų transporto priemonės pagrindas. Bandymai parodė, kad jis gali sklandyti, pasisukti, judėti įvairiomis kryptimis.

 

 

 

 

Jums gali kilti klausimas „bet bepiločiai rotoriniai dronai tai daro daugelį metų!“, ir jūs būsite teisūs. Tačiau reaktyviniai varikliai leis transporto priemonei kilti aukščiau ir greičiau už bet kurį kitą šiuo metu esantį orlaivį, ir ji nebūtinai bus elektrinė.

 

Pasak „Jetpack Aviation“, bus įvairių „The Speeder“ variantų, įskaitant pramoginius, karinius ir krovininius keltuvus, ir jie gebės pakilti 241 km/h greičiu į 4 572 metrų aukštį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)

Komentarai (3)