Beprotiškiausios traukos lenktynės: pažiūrėkite, kaip „Rimac Nevera“ įveikia „Tesla Model S Plaid“ elektromobilį - bet ne viskas taip paprasta (Video)  (1)

„Rimac Nevera“ įveikė „Tesla Model S Plaid“ neabejotinai galingiausiose serijinių automobilių traukos (angl. drag) lenktynėse. Tačiau yra svarbių momentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar, kai yra keli tūkstančiai „Model S Plaid“ vienetų, jie greitai tampa naujais „drag strip“ karaliais visose Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Šis elektromobilis plačiai pripažintas greičiausia pasaulyje pagaminta transporto priemone.

Tačiau „Rimac“ pradėjo tiekti „Nevera“ ir, nors šis modelis yra ženkliai brangesnis ir yra gaminamas mažesniu kiekiu, techniškai tai yra serijinis automobilis ir greitesnis nei „Model S Plaid“.

„Youtube“ kanalo „Drag Times“ kūrėjas paėmė į rankas  „Nevera“ ir praėjusią savaitę pasiekė ketvirčio mylios rekordą – 8,58 sekundės.

„Tesla Model S Plaid“ elektromobilis nebuvo toks greitas, tačiau nedaug trūko pasiekti panašų rezultatą, nepaisant to, kad yra didesnis 4 durų sedanas.

Dabar „Drag Times“ surengė traukos lenktynes, kurių visi laukė – pastatė du greičiausius serijinius automobilius vieną prieš kitą:

Įdomu tai, kad „Model S Plaid“ greičiau startuoja, tačiau „Nevera“ greitai pasiveja ir pirmąsias lenktynes baigia finišuodamas pirmas. Ketvirtis mylios įveikiamas per 8,65 sekundės, tuo tarpu „Tesla“ tai padaro per 9,27 sekundes.

 

Antrose lenktynėse jie finišavo per 8,64 ir 9,31 sekundes. Panašus rezultatas buvo ir trečiosiose lenktynėse.

Nepaisant to, kurio gamintojo elektromobiliais labiau žavitės, neįtikėtina, kad tai yra du greičiausi serijiniai automobiliai pasaulyje.

Be to, įspūdinga ir tai, kad „Tesla“ tai daro su iš esmės prabangiu šeimos sedanu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(2)
(14)

Komentarai (1)