„Windows 11“ kiek įmanoma labiau apsunkins alternatyvios naršyklės pasirinkimą - naudosite „Edge“?  (2)

„Windows 11“ yra tarsi gražesnius, modernesnius rūbus apsivilkęs „Windows 10“. Nauja operacinės sistemos karta bus dar geriau pritaikyta mobiliesiems įrenginiams. „Microsoft“ vadovas Satya Nadella prideda ir dar vieną privalumą - „Windows 11“ naudotojams suteiks didžiausią pasirinkimo laisvę. Bet ar tikrai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsigiję naują kompiuterį pirmiausia įsijungiate „Microsoft Edge“ naršyklę ir parsisiunčiate „Google Chrome“. Ne? Naudojate „Edge“? Na, ši naršyklė yra pakankamai gera ir jos naudotojai jai negaili gerų žodžių. Tačiau tiesa yra ta, kad daugeliui „Chrome“ ar kitos alternatyvos vis tiek atrodo patogesnės, greitesnės ar kitaip geresnės.

„Microsoft“ visada stengėsi įtikinti žmones naudoti jų naršyklę. Prie „Edge“ dega pranešimas, kad tai - rekomenduojama naršyklė. Šį priminimą kartais galite pamatyti ir naudodami kitus „Microsoft“ produktus. Tačiau tai - tik maži erzinantys dalykai, palyginti su tuo, kaip bus sunku pasirinkti alternatyvią naršyklę „Windows 11“ operacinėje sistemoje.

„Windows 10“ tai padaryti lengva. Įdiegiate naują naršyklę ir „Default Apps“ lange ją pasirenkate. Tiesą sakant, dažnai net to daryti nereikia - įdiegus naują naršyklę ji pati tai pasiūlys. „Windows 11“ ši procedūra atrodys kitaip.

„Windows 11“ sistemoje parsisiųsite naują naršyklę ir vos ją įjungsite pamatysite pasiūlymą ją naudoti visada - jums reikės pažymėti varnelę. Paprasta? Taip. Bet jei šios varnelės nepažymėsite iš karto, antrą kartą šio klausimo neišvysite - „Edge“ taps numatytaja programa, kuri ne tik naršys internete, bet ir atidarys PDF, SVG ir kai kuriuos kitus failus. Tai nebus klausimas „Ar norite, kad ši programa būtų numatytoji?“, prie kurio būtų du atsakymų variantai. Tik lentelė su galimybe pažymėti varnelę. Pražiopsojote ir neliko.

 

Žinoma, labiau su technologijomis draugaujantys žmonės ras, kaip šią klaidą apeiti. Be to, „Microsoft“ žada taisyti šią vietą, jei naudotojai bus nepatenkinti. Tuo tarpu „Google“ vadovai tikisi, kad ši savybė nepasieks galutinės „Windows 11“ versijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(9)
(7)

Komentarai (2)