Elonas Muskas nusitaikė į robotus humanoidus: „Tesla Bot“ prototipas bus sukurtas jau kitais metais - o kam tokio reikia? (Foto, Video)  ()

„Tesla“ vadovas Elonas Muskas, kurio įkurta bendrovė jau užėmė dominuojančią padėtį elektrinių transporto priemonių gamybos rinkoje ir kuris jau įsivėlė į milijardierių kosmines varžybas, paskelbė apie naują sritį, kurią siekia užkariauti: garsus verslininkas šįkart nusitaikė į robotus humanoidus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-08-21 Elonas Muskas nusitaikė į robotus humanoidus: „Tesla Bot“ prototipas bus sukurtas jau kitais metais - o kam tokio reikia? (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis pareiškė, jog pradinis androginiškos išvaizdos roboto „Tesla Bot“ prototipas bus sukurtas kitais metais.

Robotas bus kuriamas remiantis tokia pat technologija, kaip bendrovės pusiau autonominės transporto priemonės, ir galės atlikti pagrindines pasikartojančias užduotis.

Apie tai E.Muskas pranešė internetiniame renginyje, kuriame buvo kalbama apie „Tesla“ pažangą dirbtinio intelekto srityje. Anot jo, atsiradus tokiems robotams, žmonėms nebereikėtų dirbti pavojingų ar nuobodžių darbų.

„Galima sakyti, kad „Tesla“ yra didžiausia pasaulyje robotų technikos bendrovė, nes automobiliai yra pusiau protaujantys robotai ant ratų, – pareiškė jis. – Taigi iš esmės būtų prasminga padaryti tą patį, bet pasirinkus humanoido formą.“

Nors „Tesla“ giria savo automatizavimo technologiją, JAV saugos reguliuotojai, gavę pranešimų apie 11 avarijų, susijusių su pagalbos vairuotojui sistema, neseniai pradėjo tyrimą dėl autopiloto funkcijos veikimo ir naudojimo „Tesla“ pagamintuose automobiliuose.

„Tesla“ kaltinama tuo, jog klaidina vairuotojus, kad jie patikėtų, jog automobiliai su vadinamuoju autopilotu gali važiuoti patys, nors E.Muskas gina autopiloto sistemą.

Per internete surengtą konferenciją, kuri tęsėsi pustrečios valandos, apie prieštaringus autopiloto vertinimus nebuvo kalbama.

Vietoj to E.Muskas pažadėjo, kad jo būsimas robotas bus saugus.

 

Anot jo, baltai juodos spalvos „Tesla Bot“, kuris turės rankas su penkiais pirštais, bus „draugiškas“ ir pagamintas taip, kad „galėtumėte nuo jo pabėgti ir greičiausiai galėtumėte jį nugalėti“.

„Tikiuosi, to nebus, bet niekada negali žinoti“, – pajuokavo verslininkas.

E.Muskas, kuris, žurnalo „Forbes“ duomenimis, yra antras turtingiausias planetos gyventojas, konferencijos dalyviams pareiškė tikįs, kad robotai laipsniškai perims iš žmonių fizinį darbą.

„Manau, jog ateityje fizinis darbas iš esmės bus pasirinkimas, o ne būtinybė“, – pažymėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(5)
(11)

Komentarai ()