Pristatė greičiausią pasaulyje elektromobilių įkrovimo stotelę: 100 km bus galima nuvažiuoti vos po 3 minučių įkrovimo  ()

Pristatoma pasaulinė naujiena – sparčiausiai kraunanti elektromobilių įkrovimo stotelė. Ji greičiau nei per tris minutes įkraus elektromobilį 100 kilometrų kelionei. Tai vienintelė įkrovimo stotelė vienu metu galinti krauti iki keturių transporto priemonių, todėl puikiai tiks degalinėse, miesto stovėjimo aikštelėse, prekybos vietose ir auto parkuose. Sparčiausią pasaulyje įkrovimo stotelę sukūrė energetikos ir automatikos technologijų bendrovė ABB, skelbiama pranešime žiniasklaidai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis ABB „Terra 360“ yra modulinis įkroviklis, vienu metu galintis krauti iki keturių transporto priemonių ir turintis dinaminį galios paskirstymą. Tai reiškia, kad vairuotojams neteks laukti eilėje, jei stotelėje jau kažkas kraus elektromobilį. Jie tiesiog naudos kitą kištuką. Naujojo įkroviklio didžiausia galia – 360 kW ir jis gali pilnai įkrauti bet kurį elektromobilį per 15 minučių ar dar greičiau. Jis sukurtas atsižvelgiant į kasdienius elektromobilių vairuotojų poreikius ir lūkesčius: užtikrina greitį ir patogumą, yra paprastas naudoti.

Europos rinkoje „Terra 360“ pasirodys jau 2021 m. pabaigoje, o nuo 2022 m. – JAV, Lotynų Amerikoje ir Azijos bei Ramiojo vandenyno regionuose.

Novatoriška šios stotelės apšvietimo sistema nurodo naudotojui įkrovimo procesą, rodo elektromobilio baterijos įkrovos būklę (SoC) bei likusį laiką iki optimalaus įkrovimo seanso pabaigos. Greičiausias pasaulyje elektromobilių įkroviklis taip pat pritaikytas neįgaliųjų vežimėliams ir turi ergonomišką kabelių valdymo sistemą, kuri padeda vairuotojams greitai ir su minimaliomis pastangomis prisijungti prie įkroviklio.

 

„Terra 360“ įkrovikliai tenkina ne tik privačių elektromobilių vairuotojų poreikius degalinėse, parduotuvėse ar mažmeninės prekybos vietose, bet gali būti įrengti ir komercinėse įmonėse jų elektromobilių parko: elektromobilių, mikroautobusų ar sunkvežimių įkrovimui. Taip pat šie įkrovikliai neužima daug vietos, juos galima įrengti nedideliuose sandėliuose ar automobilių stovėjimo aikštelėse, kur vieta yra apribota.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()