Švari energetika Lietuvoje: jau greitai pagaminsime 50 proc. elektros energijos iš vėjo (Video)  (10)

Vėjo jėgainių efektyvumas per pastaruosius 10 metų išaugo beveik dvigubai, todėl šiuolaikinių vėjo jėgainių pagaminama elektra yra pigesnė ir labai konkurencinga. Šiuo metu Lietuva pasigamina apie 15 proc. vartojamos elektros energijos iš vėjo. „Manau, kad per ateinančius tris metus mes pasieksim maždaug 50 proc. Tikrai tikiu, kad Lietuva labai greitai gali tapti elektrą eksportuojančia valstybe“, - sako „E Energija“ grupės generalinis direktorius Gediminas Uloza.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-10-06 Švari energetika Lietuvoje: jau greitai pagaminsime 50 proc. elektros energijos iš vėjo (Video)  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialistas parodė Telšių rajone statomas galingiausias vėjo jėgaines Lietuvoje. Pasak G. Ulozos, Lietuva dar turi daug neišnaudotų žemės plotų tokių elektrinių statybai.

Siekiant efektyviai įdarbinti vėją, reikalingi ne tik naujausi technologiniai sprendimai, bet reikia įvertinti ir dinamiškas oro sąlygas. Apledėję sparnai, audros, besikeičianti vėjo kryptis - visa tai reikia apskaičiuoti. „Vėjo jėgainės kiekvienu momentu perskaičiuoja, ar tai pats tinkamiausias kampas suktis ir bando pagauti tinkamiausią kampą“, - pasakoja G. Uloza.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(27)
(2)
(25)

Komentarai (10)