Prie Š. Korėjos ir JAV jungiasi Rusija: teigia, kad iš povandeninio laivo sėkmingai paleido hipergarsinę raketą - tai jau antras kartas (Video)  ()

Rusijos kariuomenė sėkmingai užbaigė antrąjį savo hipergarsinės raketos „Cirkon“ paleidimą, šį kartą iš povandeninio laivo, rašoma Rusijos naujienų agentūros „Tass“ pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skriejančios greičiu, kelis kartus didesniu už garso greitį, hipergarsinės raketos yra laikomos geriausiu ginklu, nes jas galima greitai paleisti ir jų trajektoriją galima keisti skrydžio metu. Siūlydama kaip kovinės galvutės panaudojimo variantą, raketa taip pat gali pasitarnauti kaip kinetinis ginklas ir padaryti žalos vien savo kūnu.

Šių metų liepą Rusija teigė sėkmingai išbandžiusi savo hipergarsinę sparnuotąją raketą. Tąkart raketa buvo paleista iš fregatos „Admirolas Grigorovičius“. Neseniai raketos paleidimo bandymas buvo atliktas naudojant branduolinį povandeninį laivą „The Severodvinsk“, rašoma pranešime spaudai.

Nors bandymo detalės nebuvo atskleistos, Gynybos ministerija pranešė, kad raketa buvo nukreipta į „įprastą karinio jūrų laivyno taikinį“ Barenco jūroje. Bandymo duomenys rodo, kad skrydžio kursas atitiko nurodytus parametrus ir raketa pataikė į taikinį.

Pranešime spaudai taip pat pakartotas Rusijos prezidento Vladimiro Putino komentaras, išsakytas dar 2018 m., kad netrukus bus pradėtos eksploatuoti raketos „Cirkon“, kurių greitis yra 9 Machai ir kurių nuotolis siekia 1000 km. Sutartis jau sudaryta ir tikimasi ją įvykdyti iki 2025 m.

 

Prieš porą savaičių Šiaurės Korėja teigė sėkmingai išbandžiusi ir savo hipergarsinę raketą.

Po ilgo savo hipergarsinių raketų programos delsimo JAV kariuomenė neseniai taip pat baigė savo hipergarsinės sparnuotosios raketos bandymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(6)
(9)

Komentarai ()