Pirmasis „iPhone“ su C tipo USB jungtimi jau čia: robotikos studentui prireikė kelių mėnesių, bet jam pavyko (Video)  ()

Modifikuotas „iPhone X“ gali įkrauti bateriją ir net perkelti duomenis naudodamas naują jungtį. Kaip jam pavyko pakeisti jungtį?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-10-14 Pirmasis „iPhone“ su C tipo USB jungtimi jau čia: robotikos studentui prireikė kelių mėnesių, bet jam pavyko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjungai spaudžiant „Apple“ pereiti prie vienodo įkrovimo laido, kaip ir kiti išmaniųjų telefonų gamintojai, robotikos studentas parodė, kaip tai galima padaryti. Šios pastangos užtruko kelis mėnesius, skelbia „Apple Insider“.

„Apple“ jau pradėjo kai kuriuos savo produktus gaminti su USB-C prievadais, tačiau „iPhone“ turės „Lightning“ jungtį net ir naujausioje versijoje. Ar „Apple“ kovos su ES reikalavimu, ar tiesiog jo laikysis, dar neaišku, tačiau Šveicarijos federalinio technologijų instituto robotikos studentas Kenas Pillonelis paskelbė vaizdo įrašą, kuriame parodoma, kaip tai galima padaryti.

Tai tik anonsas iš tikro vaizdo įrašo, kaip tai padaryti, kurį Pillonelis šiuo metu vis dar redaguoja. Tačiau tinklaraščio įraše Pillonelis išsamiai aprašė kai kuriuos sunkumus, kuriuos patyrė, kad tai taptų realybe.

Norėdamas pertvarkyti „iPhone“ jungtį, Pillonelis pirmiausia turėjo suprasti, kaip ji veikia, ir praleido valandų valandas atvėrinėdamas „Apple“ kabelius, kurie, jo teigimu, yra „pagaminti kaip tankai“. Po daugybės pastangų Pilloneliui pavyko išnarplioti „Apple“ naudojamą C94 prievadą ir pagaminti prototipinę PCB jungtį, kad įrodytų koncepcijos veiksmingumą.

 

Tada jam pavyko pakeisti prievadą plokštėje, kuri buvo per didelė, kad būtų galima įdėti į „iPhone“. Po kelių mėnesių pastangų jis teigia ne tik sugebėjęs ją įdėti į telefoną, bet ir įkrauti telefoną bei perkelti duomenis iš jo.

 

Kol laukiame, kada bus išleistas visas vaizdo įrašas, neaišku, ar robotikos studentas viešai paskelbs, kaip tai galima padaryti. Visiškai aišku tik tai, kad atlikus tokį pakeitimą, „iPhone“ bus panaikintos visos šiuo metu galiojančios garantijos. Tačiau ateityje, kai „Apple“ galiausiai pereis prie USB-C prievado, o jūsų mylimas „iPhone X“ suges, galbūt žinosite, kur ieškoti žmogaus, galinčio jį dar kartą įjungti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()