„Lucid“ generalinis direktorius: „Tesla 4680“ baterijos nėra didžiulis proveržis - bet ar tikrai? (Video)  (20)

Didesnės baterijų celės turi pranašumų, tačiau „žmonės žiūri į 4680 kaip į didžiulį proveržį ir tai yra fantazija“, – sako „Lucid“ generalinis direktorius Peteris Rawlinsonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ plėtoja naujo 4680 tipo cilindrinių baterijų formatą, tačiau, pasak „Lucid“ generalinio direktoriaus Peterio Rawlinsono, tai nebus „didžiulis proveržis“.

Įdomiame „IEEE Spectrum“ straipsnyje Peteris Rawlinsonas pažymėjo, kad didesnis celių formatas ir naujas dizainas turi tam tikrų pranašumų, įskaitant mažesnį vidinį pasipriešinimą ir didesnį tūrinį energijos tankį, tačiau tai yra tik geresnė pakuotė, o ne chemijos proveržis:

„4680 baterijų elementai atrodo kaip pakuotės, o ne chemijos, triumfas – su sandariai supakuotais „želė ritinėliais“, kurie suteikia daugiau aktyvios elementų medžiagos, palyginti su aplinkiniu apvalkalu.“

„Manau, kad perėjimas prie didelio formato turi teigiamą pusę“, – sako jis. „Tai sumažintų vidinį pasipriešinimą, ir tai yra vertingas žingsnis į priekį. Tačiau žmonės žiūri į 4680 baterijos celes kaip į didžiulį proveržį ir tai yra fantazija.“

Na, tai nauja nuomonė iš bendrovės, kuri naudoja 2170 tipo cilindrinius elementus (juos taip pat naudoja „Tesla Model 3“ / „Model Y“ ir „Rivian“ elektromobiliai).

Tačiau, kaip teigia „Tesla“, 4680 tipo ir struktūrinis akumuliatorių paketas leis padidinti talpą/diapazoną 30 % (16 % dėl elementų konstrukcijos ir 14 % dėl transporto priemonės integracijos) be naujos chemijos.

 

Tuo pačiu naujo tipo baterijos ir supaprastintas gamybos procesas taip pat gali pastūmėti visą pramonę į priekį. Su tuo susijęs išlaidų sumažinimas atneštų labai svarbių pokyčių. Mes kalbame apie tūkstančius dolerių už automobilį.

Jei būtų pritaikyta nauja baterijos chemija, tai galėtų būti labai didelis bendras patobulinimas – gal iki tiek, kad užtektų benzininius/dyzelinius automobilius paversti ekonomiškai visiškai nenaudingais.

Šiaip ar taip, kaip atsipirks perėjimas prie 4680 baterijų, parodys laikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)

Komentarai (20)