Elonas Muskas: parduosiu 24 mlrd. JAV dolerių vertės „Tesla“ akcijų dalį, jeigu... „Twitter“ vartotojai už tai balsuos. Kam to prireikė ir kodėl, tai turės didžiulių pasekmių?  (33)

Elonas Muskas pasirengęs parduoti 24 mlrd. JAV dolerių vertės „Tesla“ akcijų dalį. Jo teigimu, taip siekiama paneigti kaltinimus, kad jis nemoka mokesčių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-11-07 Elonas Muskas: parduosiu 24 mlrd. JAV dolerių vertės „Tesla“ akcijų dalį, jeigu... „Twitter“ vartotojai už tai balsuos. Kam to prireikė ir kodėl, tai turės didžiulių pasekmių?  (33)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu daug kalbama apie tai, kad vieni turtingiausių pasaulio žmonių nemoka mokesčių. Daugelis jų didžiąją dalį savo turto valdo akcijų forma.

Nors jų grynoji vertė nurodoma milijardais dolerių ir kas mėnesį gali svyruoti milijardais dolerių, ši vertė nėra likvidi, nebent jie parduotų šias akcijas – kitaip tai vadinama nerealizuotu pelnu.

Šiuo metu mokesčių kodeksas ir finansų sistema yra sukurti remiantis nuostata, kad jūs neuždirbate pinigų, kol neparduosite tų akcijų ir nepajusite pelno. Dėl to milijardieriai kartais mato, kad jų grynoji vertė per metus padidėja milijardais dolerių, tačiau tais metais jiems nereikia mokėti jokių mokesčių.

Tačiau dabar plinta prieštaringos kalbos apie šio nerealizuoto pelno apmokestinimą.

 

Dabar, kai dėl pakilusios „Tesla“ akcijų vertės Elonas Muskas yra turtingiausias žmogus pasaulyje, jis yra kai kurių šių kalbų centre.

„Tesla“ generalinis direktorius priešinosi šio nerealizuoto pelno apmokestinimui, tačiau dabar jis kreipėsi į „Twitter“ vartotojus, kad pasiūlytų alternatyvą.

„Pastaruoju metu daug uždirbama iš nerealizuoto pelno, kuris yra mokesčių vengimo priemonė, todėl siūlau parduoti 10 % savo „Tesla“ akcijų. Ar palaikote tai?“  – klausia Elonas Muskas.

 

Musko teigimu, jis pasirengęs parduoti 10 % savo „Tesla“ akcijų, jei taip nuspręstų „Twitter“ vartotojai.

Šio straipsnio rašymo metu apklausoje balsavo daugiau nei 2,7 mln. žmonių, o „Taip“ laimi nemaža persvara:

 

Šiuo metu 10 % Musko „Tesla“ akcijų vertė yra apie 24 mlrd. JAV dolerių, nuo kurių jis turės sumokėti mokesčius. Jeigu Muskas parduotų tiek daug „Tesla“ akcijų, tai greičiausiai turės didelės neigiamos įtakos jų kainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(3)
(29)

Komentarai (33)