Staigiam Elono Musko sprendimui parduoti „Tesla“ akcijas yra logiškas paaiškinimas: „Tai tiksinti mokesčių bomba“  (3)

„Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas savaitgalį „Twitter“ tinkle atliko tikrą performansą. Milijardierius paskelbė apklausą – parduoti jam savo akcijas ar ne. Ir „Twitter“ vartotojai nusprendė – taip, parduoti. Kas dabar bus ir kodėl Elonas Muskas taip drąsiai elgiasi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas užsiminė, jog jis parduotų akcijas tam, kad „sumokėtų mokesčius asmeniškai“. Tačiau net ir tai vertė daugelį griebtis už galvos. Dabar paaiškėjo, kad milijardierius tikriausiai turi savanaudiškų motyvų.

Remiantis „The New York Time“ pranešimu, kai kurių akcijų pasirinkimo sandorių (opcionų), suteiktų Muskui 2012 m., galiojimo laikas baigsis kitais metais, todėl Muskas turi akcijas parduoti ir sumokėti 10 mlrd. JAV dolerių pelno mokestį. Taigi, Muskas greičiausiai parduos savo akcijas anksčiau ar vėliau šiais metais arba kitų metų pradžioje, nepaisant „Twitter“ apklausos.

Štai kodėl Elonas Muskas atidavė savo likimą į „Twitter“ vartotojų rankas. Dar viena puiki viešųjų ryšių akcija, ką Elonas daryti moka meistriškai.

„Tai tiksinti mokesčių bomba“, – „The New York Time“ sakė Brianas Foley, vadovų kompensacijų konsultantas. „Iš tiesų aš neįsivaizduoju, kaip jis galėtų išvengti šių mokesčių“.

 

Panašu, kad norėdamas susimokėti didžiulius mokesčius iš opcionų, Muskas planavo parduoti akcijas, kaip priedangą naudodamas „Twitter“ apklausą. Tačiau tuo pačiu metu jo pažadas parduoti 10 % akcijų lemtų 20 milijardų JAV dolerių vertės akcijų pardavimą dabartinėmis kainomis – dvigubai daugiau, nei reikėtų mokesčių sąskaitai apmokėti.

Keisti ir drąsūs sprendimai Elonui Muskui ne naujiena. Vien per pastarąsias kelias savaites jis pradėjo kivirčą su JT Pasaulio maisto programos direktoriumi ir ištrynė kai kuriuos savo seksistinius „Twitter“ įrašus. Dabar jis gali išleisti milžinišką pinigų sumą dėl „Twitter“ apklausos, dėl ko smarkiai nukristų „Tesla“ akcijų vertė.

 

Vos paskelbus apkslausos rezultatus kompanijos akcijų vertė sumenko 9%. Tačiau ir vėl atsigauna. Tikinčiųjų kompanija yra daugybė ir jie puikiai naudojasi šia proga, galėdami pigiau įsigyti „Tesla“ akcijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(3)
(26)

Komentarai (3)