Egipte statomas naujas miestas su gigantiška piramide centre: dydžiu žymiąją Cheopso piramidę pranoks 5 kartus (Foto)  (10)

Egipte statomas naujas unikalus miestas – Tutera City, Nematomas miestas. Centrinis ir pats svarbiausias jo pastatas bus nauja futuristinė piramidė, kuri dydžiu žymiąją Cheopso piramidę pranoks 5 kartus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žadama, kad tai bus moderni, kosminė senosios Egipto civilizacijos interpretacija. Tai ne vienintelis grandiozinis projektas – Egiptas ir nuo nulio stato naują sostinę.

Pastato forma bus kaip piramidės – tai simbolizuos Egipto civilizacijos paveldą ir stiprybę. Autoriai teigia, kad įkvėpimas pastatui buvo didžiausias senovės pastatas – faraono Khufu piramidė Gizoje.

Egipte laikyta, kad piramidės struktūra yra pati optimaliausia ne tik inžinerine, bet ir simboline prasme – ji geriausiai nusako ryšį tarp žemės, žmogaus ir dangaus.

Mieste taip pat viešbučių zona, iš kur matysis aplinkiniai paplūdimiai, taip pat nedidelis gyvenamasis miestelis darbuotojams.

Pagrindiniame pastate įsikurs visas nedidelis miestas. Jame bus įrengtas požeminis kosmoso tyrinėjimo centras, kuris užims 30 tūkst. kv. metrų; įvairios poilsio ir paslaugų erdvės; viršūnėje – Atradimų zona, kurioje bus įrengtos laboratorijos bei stovės milžiniški teleskopai.

 

Miestas-piramidė bus apie kilometro ilgio, o statinys iškils iki 650 metrų aukščio. Jo proporcijos bus išlaikytos tokios pačios kaip Khufu piramidės Gizoje. Projekto kūrėjas – architektas Ashrafas Abdelis Mohsenas iš „Cube Consultants“.

Naujoji sostinė

Kitas gigantiško masto projektas Egipte – naujosios sostinės statybos. Tikimasi, kad ji bus pristatyta jau metų pabaigoje.

 

Statyti naują sostinę pasiūlė prezidentas Adbel Fattah al-Sisi, ir 2015 m. planas buvo patvirtintas. Esminė priežastis – Kaire jau gyvena per daug žmonių, o miestas ir toliau plečiasi.

 

 

Naujojoje sostinėje galės gyventi daugiau nei 6 mln. gyventojų, ten bus perkeltos valdžios institucijos.

Žadama, kad naujoji sostinė bus technologijų ir ekologijos triumfas, o architektūra pabrėš Senovės Egipto civilizacijos palikimą.

Sostinėje kursuos traukinys, bus gausu poilsio erdvių, pavyzdžiui, 10 km besitęsiantis parkas su gigantiška mečete. Įsikurs ir universitetai, užsienio šalių ambasados, valdžios institucijos.

Pastatų stogus dengs saulės baterijos, o mokėjimai vyks be grynųjų pinigų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(45)
(3)
(42)

Komentarai (10)