„Rolls-Royce“ pristatė elektrinį „Spirit of Innovation“: skrido greičiau nei bet kuri elektrinė transporto priemonė planetoje ir sumušė tris rekordus (Foto, Video)  (15)

Panašu, kad „Rolls-Royce“ sukurtas orlaivis, siekęs sumušti visiškai elektrinio lėktuvo greičio rekordą, tai padarė vos per trejus metus nuo idėjos paskelbimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš porą savaičių „Spirit of Innovation“ pakilo į dangų Jungtinės Karalystės Gynybos ministerijos bandymų poligone, kur jis pasiekė maksimalų 623 km/h greitį. „Rolls-Royce“ teigimu, „Spirit of Innovation“ yra ne tik greičiausias elektrinis orlaivis, bet ir greičiausia pasaulyje bet kokia elektrinė transporto priemonė.

Iš pradžių „Spirit of Innovation“ buvo kuriamas, kad taptų greičiausiu pasaulyje elektriniu lėktuvu, kurio tikslas, „Siemens“ nustatytas dar 2017 m., yra – 338 km/h.

 

Orlaivį varo 500 AG (400 kW) visiškai elektrinis jėgos agregatas ir 6 000 elementų baterijos paketas, apibūdinamas kaip tankiausias kada nors į orlaivį įmontuotas energijos kiekis.

„Spirit of Innovation“ pirmuosius bandymus baigė dar kovo mėnesį, o rugsėjį pradėdamas sudėtingesnį testavimo etapą atliko pirmąjį 15 minučių skrydį. Paskutinė išvyka įvyko Jungtinės Karalystės Gynybos ministerijos „Boscombe Down“ eksperimentinių orlaivių bandymų aikštelėje ir baigėsi pasaulio rekordų trejetu, teigia „Rolls-Royce“.

 

„Spirit of Innovation“ į 3 km aukštį pakilo per 202 sekundes, rekordą pagerindamas 60 sekundžių.

Jis taip pat nuskridęs 3 km išvystė didžiausią (555,9 km/h) greitį ir pasiekė 532,1 km/h greitį nuskridęs 15 km.

Šios trys pasaulio rekordų paraiškos buvo pateiktos Tarptautinei aeronautikos federacijai oficialiai sertifikuoti, tačiau remiantis „Rolls-Royce“, orlaivis taip pat skriejo 623 km/h greičiu – greičiau nei bet kuri elektrinė transporto priemonė planetoje.

„Skraidymas „Spirit of Innovation“ tokiu neįtikėtinu greičiu ir tikėjimas, kad sumušėme pasaulio skrydžio elektriniu orlaiviu rekordą yra svarbi proga“, – sako pilotas bandytojas Philas O'Dellas. „Tai mano karjeros pažiba ir neįtikėtinas pasiekimas visai komandai.“

 

Žemiau esančiame vaizdo įraše pamatysite, kaip „Spirit of Innovation“ veikia naujausių išvykų metu:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)

Komentarai (15)