Ypatingai tylus robotas siurblys su lazerine navigacija ir drėgnu valymu - vienas geriausių pasirinkimų, mėgstantiems ramybę namuose („Tefal X-Plorer Serie 75“ apžvalga)  ()

Ieškote išskirtinai tylaus roboto siurblio su modernia lazerine navigacija? Būtinai apsvarstykite „Tefal X-Plorer Serie 75“ variantą - praktiškai išbandytą modernų dulkių siurblį-robotą su papildoma grindų plovimo funkcija. Iš karto pasakysime, kad „Tefal X-Plorer Serie 75“ yra lengvai valdomas, valo labai gerai, o ypatingai tylus veikimas patiks visiems namų gyventojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Namų tvarkymas yra sunkiai išvengiama gyvenimo kasdienybės dalis, kuria mažai kas džiaugiasi. Robotai-dulkių siurbliai gali stipriai palengvinti šią naštą, net jei ir visiškai nepanaikina kitų dulkių siurblių ir grindų plovimo šepečių būtinybės.

„Tefal X-Plorer Serie 75“ yra labai geras išmanusis dulkių siurblys, turintis vieną papildomą funkciją - jis gali ir išplauti grindis. Tai - praktiškas pagalbininkas namuose, galintis stipriai sumažinti jūsų namų tvarkymui skiriamą laiką.

Bet apie viską iš pradžių.

„Tefal X-Plorer Serie 75“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

~460€

Privalumai: 

  • Ypatingai tylus robotas, nekalba ir be reikalo nepypsi
  • Labai paprastas valdymas
  • Efektyvi navigacijos, žemėlapių sudarymo ir kliūčių vengimo sistema;
  • Neužstringa, nesitranko į baldus, lengvai lipa per slenksčius ir vengia laiptų;
  • Pagrindinis šepetys puikiai veikia ir ant kilimo, ir ant kietų grindų
  • Lengva priežiūra (dulkių talpos ištuštinimas +  šepečių valymas);
  • Intuityvi programėlė su ramybės valandų funkcija ir priežiūros priminimais;
  • Drėgnas grindų valymas, kuris surenka labai daug nešvarumų
  • Plaunamas filtras

Trūkumai:

  • Santykinai maža 90 ml vandens talpa;
  • Pagrindinis šepetys lengvai apsivelia plaukais;
  • Pats paprasčiausias drėgnas grindų valymas, be papildomų galimybių
  • Įkrovimo stotelei reikia palikti daugiau laisvos vietos

 

„Tefal X-Plorer Serie 75“ specifikacijos

  • Maksimali siurbimo jėga: 2700 Pa;
  • Baterijos darbo laikas: iki 2,5 val.;
  • Baterijos įkrovimo laikas: iki 4 val.;
  • Triukšmo lygis: 65 dB;
  • Vandens rezervuaro talpa: 90 ml;
  • Dulkių surinkimo talpa: 400 ml;
  • Išmatavimai: 350 x 350 x 10 mm.

„Tefal X-Plorer Serie 75“ pakuotėje rasite patį robotą, jo įkrovimo stotelę ir laidą, grindų plovimo modulį ir tris skirtingas šluostes, šepetėlį valymui ir, žinoma, instrukcijas. Čia nėra papildomų filtrų ar atsarginių šepetėlių - juos turėsite užsisakyti atskirai, nors galite ir palaukti, kol jie susidėvės. Pats siurblys turi vos du mygtukus - įjungimo ir namų. Jis nėra išskirtinai didelis ar išskirtinai kompaktiškas, o baltos spalvos korpusas su lidaro bokšteliu primena daugybę kitų rinkoje esančių dulkių siurblių-robotų.

„Tefal X-Plorer Serie 75“ įkurtuvės

„Tefal X-Plorer Serie 75“ paruošimas darbui iš tikrųjų yra visai greita ir paprasta procedūra, net jei nesate didelis technologijų entuziastas ir tai - jūsų pirmasis dulkių siurblys-robotas. Tiesa, kai kuriuos dalykus būtina atlikti teisingai, kad vėliau nekiltų nereikalingų rūpesčių.

Visų pirma, išsirinkite gerą vietą įkrovimo stotelei. Gamintojas nurodo, kad jos šonuose turėtų likti bent po pusmetrį laisvos erdvės, o priekyje - bent pusantro metro roboto privažiavimui. Kai kuriems aukštesnės klasės robotams tokia erdvė nėra reikalinga, bet „Tefal X-Plorer Serie 75“ bent jau visada lengvai randa namus.

Nepamirškite, kad įkrovimo stotelės laidas negali laisvai gulėti ant žemės, nes namo grįžtantis robotas pabandys jį suvalgyti. Tiesą sakant, laidus (pavyzdžiui, telefonų įkroviklius), kaip ir batų raištelius bei kalėdinius papuošimus, turėsite susitvarkyti visuose namuose. Tuomet naująjį savo pagalbininką pasodinkite ant įkrovimo stotelės ir leiskite jam ten pailsėti maždaug 4 valandas.

Svarbu - iš karto pašalinkite plėvelę nuo roboto jutiklių ir įkrovimo stotelės. Taip pat reikia nuimti ir „Tefal X-Plorer Serie 75“ korpuso viršuje esantį minkštą žiedą, kuris juosia visą roboto perimetrą ir laiko bamperius - jis reikalingas tik saugiam transportavimui.

Kol robotas semiasi energijos, galite parsisiųsti programėlę „Tefal X-Plorer Serie 75 & 95“. Gaila, kad šios programėlės vardas nenurodytas tiesiai ant pakuotės, bet jį rasite gide. Tuomet sekdami programėlės nurodymus perkrausite robotą (reikės 3 sekundes palaikyti nuspaustus abu mygtukus), prijungsite „Tefal X-Plorer Serie 75“ prie savo namų „W-Fi“ tinklo ir prisijungsite prie roboto.

Visa tai, neskaitant to įkrovimo laiko, užtruks iki 10 minučių. Kai kuriems žmonėms bus svarbu ir tai, kad didžioji „Tefal X-Plorer Serie 75“ pakuotės dalis yra lengvai perdirbama.

„Tefal X-Plorer Serie 75“ valdymas

Kaip ir daugelis robotų-dulkių siurblių, „Tefal X-Plorer Serie 75“ gali būti paleistas vieno mygtuko paspaudimu - paspaudę įjungimo mygtuką ant korpuso liepsite robotui imtis darbo. Lygiai taip pat, nuspaudę namų mygtuką nurodysite „Tefal X-Plorer Serie 75“ grįžti į įkrovimo stotelę. Palaikius namų mygtuką 3 sekundes, robotas išvalys 1,5 x 1,5 m dydžio plotą - tai pravers jei ką nors išbėrėte ar norite išvalyti prie durų.

Daugiau valdymo funkcijų yra pasiekiama „Tefal X-Plorer Serie 75 & 95“ programėlėje. Čia galima pasirinkti automatinį (viso būsto), kambario, zonos ar konkrečios vietos („Pin-n-Go“) valymą. Pirmą kartą turite palikti „Auto“, kad „Tefal X-Plorer Serie 75“ susidarytų visų namų žemėlapį.

Bandymų metu pirmą kartą 27 kvadratinių metrų plotą robotas išvalė per 30 minučių, vėliau - 2-3 minutėm greičiau. Programėlėje taip pat yra ir nuotolinio valdymo funkcija, tvarkaraščių sudarymas, žemėlapių redagavimas. Čia galite pažymėti vietas, kur „Tefal X-Plorer Serie 75“ nėra laukiamas. Pavyzdžiui, šalia Kalėdų eglutės. Nes jei tų vietų nepažymėsite, valydamas „Tefal X-Plorer Serie 75“ važiuos visur, kur tik gali nuvažiuoti.

Neteko matyti, kad „Tefal X-Plorer Serie 75“ kažkur įstrigtų ar pavojingai priartėtų prie laiptų. Aišku, įstrigimas nėra neįmanomas. Kaip ir kiti dulkių siurbliai, smalsuolis „Tefal X-Plorer Serie 75“ gali uždaryti duris ar įsisprausti į mažyti tarpą tarp kokio nors baldo ir sienos. Bet „Tefal X-Plorer Serie 75“ ilgai nesiblaško, o tiesiog sustoja ir apie savo problemą programėle praneša naudotojui.

Tylus pagalbininkas

„Tefal X-Plorer Serie 75“ su 2700 Pa siurbimo galia nėra galingiausias dulkių siurblys-robotas, bet jis veikia išties efektyviai. Jis valo labai gerai, net jei sunkesni nešvarumai ir nėra pakeliami. Tiek galios kasdieniniam grindų valymui tikrai pakanka - tarkim, gerokai brangesnis garsusis „Roborock S7“ turi tik 2500Pa siurbimo galią, bet grindis siurbia kuo puikiausiai. 

Kitas svarbus dalykas, jis valo labai greitai. Pirmą kartą dirbdamas naujuose namuose jis sudaro žemėlapį. Vėliau jis jau žino būsto kontūrus ir valymą dažniausiai pradeda nuo kambario perimetro, o tada zigzagu išvalo kiekvieną patalpą.

Tačiau didžiausias komplimentas „Tefal X-Plorer Serie 75“ tikriausiai būtų labai tylus veikimas. Gamintojas nurodo, kad šis siurblys skleidžia 65 dB garsą, tačiau realybėje atrodo, kad jis veikia dar tyliau. Palyginimui, dėl tylaus darbo giriamas „Roborock S7“ yra net triukšmingesnis už šį robotą - jis skleidžia 67dB.

Be to, to triukšmo profilis yra labai tolygus, neaukšto dažnio, todėl praktiškai iš vis neerzina. Galiausiai, jei jau prakalbome apie tylą, „Tefal X-Plorer Serie 75“ nekalba ir be reikalo nepypsi ir tam nereikės naršyti po nustatymus. Tai labai didelis privalumas jei ieškote maksimaliai tylaus roboto savo namams, kuris galėtų valyti namus net tada, kai ilsitės. 

„Tefal X-Plorer Serie 75“ turi greitai besisukantį šepetį. Jis nėra gumuotas, todėl neišvengiamai apsivels plaukais, bet juos bus lengva pašalinti. Jis puikiai veikia ir ant kilimo, ir ant kietų grindų. „Tefal X-Plorer Serie 75“ turi ir dvi kampų šluoteles - daug robotų turi tik vieną. Jos savo darbą atlieka gerai - paima nešvarumus iš kampu ir pametėja juos arčiau roboto burnos.

„Tefal X-Plorer Serie 75“ turi papildomą kietų grindų plovimo funkciją. Svarbu pabrėžti - tai nėra grindis plaunantis hibridinis dulkių siurblys. Vandens talpa yra ne kažkur roboto korpuse, o būtent plokščiame grindų plovimo modulyje.

Ir jis nevibruoja, neturi vandens purškimo ar kitų funkcijų. Vanduo iš talpos lėtai laša drėkindamas šluostę, o robotas ją traukia per grindis. Pakuotėje rasite tris skirtingo šiurkštumo šluostes, kurios yra labai lengvai keičiamos.

Taigi, „Tefal X-Plorer Serie 75“ nešvarių grindų nepavers blizgančiomis ir kvepiančiomis (juk naudojamas tik vanduo be jokių chemikalų), tačiau dėl jo darbo grindis galėsite plauti žymiai rečiau. Mikropluošto šluostės, kurios, beje, yra lengvai nuimamos plovimui, surenka labai daug nešvarumų, todėl tai - gera papildoma funkcija.

Beje, kaip praktiškai visi robotai-dulkių siurbliai, „Tefal X-Plorer Serie 75“ negali pakelti grindų plovimo šluostės, todėl jei ketinate ją naudoti nuolat, įkrovimo stotelę įrenkite ant kietų grindų, o ne ant kilimo.

„Tefal X-Plorer Serie 75“ puikiai veikia ir namai po jo darbo tampa pastebimai švaresni. Jis tik kiek sunkiau susitvarko su sunkesniais (pavyzdžiui, išbirusiais grikiais) ar ypatingai smulkiais nešvarumais, o grindų plovimas yra tik papildoma, o ne pagrindinė jo funkcija.

Priežiūra

Kaip minėta, programėlėje yra integruotas priminimas, procentais nurodantis, kokį šepetėlių ir filtrų likutį dar turite. Aišku, galite pasikliauti ir paprasta apžiūra, nes šių komponentų susidėvėjimas labai priklauso nuo aplinkos, kurioje „Tefal X-Plorer Serie 75“ dirba. Gamintojas nurodo, kad šluoteles reikės keisti porą kartų per metus, mat jos yra pakankamai trapios. Tos šluotelės bei filtras pagal programėlėje pateikiamą informaciją turi 75 valandų naudingo tarnavimo laiką, pagrindinis šepetys dirbs 300 valandų.

„Tefal X-Plorer Serie 75“ pakuotėje yra specialiai siurblio valymui skirtas įrankis. Jis turi šukas plaukams ištraukti, šepetėlį ir saugiai plastikiniame korpuse paslėptus ašmenis plaukų nupjovimui. Žinoma, tai - tik smulkmena, bet malonu, kad gamintojas pasirūpino ir tuo.

Pagrindinis „Tefal X-Plorer Serie 75“ šepetys valymui ar keitimui išimamas akimirksniu ir be jokių įrankių. Tai yra labai svarbu, nes jis neišvengiamai apsivels plaukais, ypač namie jei turite gyvūnų. Šį šepetį gali tekti išimti ir tuo atveju, jei siurblys suės kokį nors laidą ar batų raištelį. Tuo tarpu kampų valymo šluotelės gali būti išmontuojamos atsuktuvo pagalba. Beje, gerai įsižiūrėję pastebėsite, kad šluotelės turi papildomus šepetėlius, kurie išvalo nedidelę nišą korpuse šalia jų.

400 ml „Tefal X-Plorer Serie 75“ dulkių talpa yra lengvai išimama ir ištuštinama. Jos skyrius yra pačiame roboto paviršiaus centre, pasiekiamas paspaudus mygtuką. Filtras yra čia pat ant dulkių talpos. Filtras yra plaunamas, o išėmę dulkių talpą pasieksite ir pagrindinį nešvarumų lataką.

Apskritai, „Tefal X-Plorer Serie 75“ yra labai lengvai prižiūrimas tiek dėl paties roboto konstrukcijos, tiek dėl programėlės funkcionalumo. Vis tiek, papildomas filtras ir galbūt net šluotelės pakuotėje būtų dar malonesni priedai nei specialus valymo įrankis.

Apibendrinimui

„Tefal X-Plorer Serie 75“ yra labai geras robotas-dulkių siurblys. Palyginti su kai kuriais jo konkurentais, jis pasižymi labai paprastu naudojimu ir labai tyliu veikimu. Darbui jis paruošiamas labai greitai, o suvedus pagrindinius nustatymus galėsite jį palikti visiškai savarankiškam darbui. Intuityviai išdėstyta programėlė paskelbs, kada reikia ištuštinti dulkių talpą, keisti filtrus ar šepetėlius. Tiesiog įrenkite stotelę toliau nuo sienų, nustatykite tvarkaraštį ir atsipalaiduokite - tikimybė, kad „Tefal X-Plorer Serie 75“ kažkur nukris yra visai minimali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()