Ginklų gamintojas „Kalašnikov“ kaltinamas pavogęs ginklo dizainą: pati bendrovė su tuo nesutinka – įvertinkite patys (Video)  ()

Vaizdo žaidimų studija tvirtina, kad ginklų gamintojas „Kalašnikov“ pavogė dizainą ginklo, kuris rodomas viename iš jos žaidimų. Tačiau Rusijos bendrovė neigia padariusi bet kokius nusikaltimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Duodamas interviu IGN, „Ward B“ generalinis direktorius Marcellino Sauceda sakė, kad 2020 m. pradžioje su juo susisiekė „Kalašnikov“ rangovas Maksimas Kuzinas, prašydamas leidimo paversti išgalvotą šautuvą „Mastodon“ realiu ginklu.

Mainais, „Ward B“ buvo pažadėti visi nuopelnai už dizainą, kompanijos logotipas ant šautuvo ir trys pagaminti ginklai, užtikrinantys didelį žaidimo „Oceanic“ viešumą. Deja, sutartys dėl sandorio nebuvo gautos, o „Kalašnikov“ taip ir nesusisiekė. „Ward B“ tiesiog manė, kad „Kalašnikov“ nesutiko su rangovo tvirtinimu, kad „Mastodon“ veiks kaip tikras šautuvas.

Tikėtasi, kad tuo istorija baigsis, bet 2020 m. rugpjūčio 21 d. „Kalašnikov“ paskelbė apie „MP-155 Ultima“. Jis sukurtas medžioklinio šautuvo „MP-155“ pagrindu, tačiau turi atnaujintą aliuminio ir polimero rėmą ir borto kompiuterį, rodantį šovinių skaičių, kompasą, chronometrą ir laikmatį. Jame taip pat yra belaidis internetas ir kamera, dėl kurių jis atrodo labai panašus į ginklą iš vaizdo žaidimo.

Tiesą sakant, jis labai panašus į „Mastodon“. „Kalašnikov“, reklamuodamas savo šautuvą, netgi sakė, kad „MP-155 Ultima“ buvo „įkvėptas vaizdo žaidimų“.

 

Sauceda teigia, kad tam tikri „MP-155 Ultima“ aspektai daro jį akivaizdžia „Mastodon“ kopija. Kai kurios savybės buvo įtrauktos į žaidimo versiją tik dėl estetinių priežasčių ir neturi praktinės naudos. Tačiau iškalbingiausias rodiklis yra L formos įdubimas virš gaiduko, kurią „Ward B“ naudoja kaip daugelio savo vaizdo žaidimų ginklų motyvą.

Kuzinas tvirtina, kad sandoris žlugo, nes „Ward B“ trūko finansavimo ir investicijų žaidimui užbaigti, o išleidimo data nežinoma, o tai reiškia, kad dirbti su įmone buvo pernelyg rizikinga. Jis taip pat tvirtino, kad „Ward B“ niekada nesumokėjo koncepcijos dailininkui už ginklo vaizdo sukūrimą, todėl nebuvo aiškios licencijos ar nuosavybės teisių. Studija teigia, kad dailininkas nuo pat pradžių taikė atidėto mokėjimo planą, o dabar jam sumokėta.

 

Kuzinas pridūrė, kad jis konsultavosi su „kitu dailininku iš Rusijos“, kad sukurtų „Ultima“ dizainą „nuo nulio“. Tačiau didžiausias smūgis „Ward B“, kad „Kalašnikov“ suteikė „Ultimos“ dizaino licenciją kitam vaizdo žaidimui – „Escape From Tarkov“.

Daugiau abiejų ginklų palyginamųjų vaizdų rasite ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(13)
(2)

Komentarai ()