Nemėgstate valyti sniego nuo automobilio? Pasižiūrėkite, kuo viskas gali pasibaigti (Video)  (3)

Gausūs snygiai ne vienam vairuotojui ryte tampa galvos skausmu: tai automobilyje nėra šluotelės sniegui nuo kėbulo nušluoti, tai neužtenka laiko, nes kelyje – spūstys ir į darbą norisi vėluoti kuo mažiau. Dažnas nusprendžia, kad užteks nusivalyti priekinį langą ir prasikrapštyti mažus plyšelius šoniniuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visgi tokius vairuotojus aplinkiniai ne veltui vadina tankais kelyje. Mat, viena vertus, toks eismo dalyvis ne tik nemato gerai to, kas dedasi aplink bei veža papildomą svorį ant savo automobilio, bet ir kelia grėsmę ir sau, ir aplinkiniams.

Šylantis automobilio salonas pamažu įšildo ir jo stogą, o tai reiškia, kad sniego kalnas ant mašinos viršaus ima tirpti iš apačios.

Kuo tai gali baigtis? Greičiau važiuojant visiškai tikėtina, kad vežamas sniegas pradės kristi ant važiuojančių iš paskos automobilių. Gerai, jei sniegas purus, nesuspaustas, tačiau jeigu sniego pluta suledėjusi, gabalas tokio „krovinio“ galėtų išdaužti ir užpakalyje esančio automobilio stiklą ar sulankstyti kėbulo skardas.

O prireikus staiga stabdyti, viskas, ką vežatės ant automobilio viršaus, gali nuslysti tiesiai ant jūsų priekinio stiklo. Ir tikrai pasiseks, jei tuo metu nebūsite intensyviame eisme.

Tokią situaciją nufilmavo vienas iš feisbuko grupės „Reidas Vilniuje“ lankytojų. Prietemoje važiavęs vairuotojas pastebėjo, kad į kelyje esančią pėsčiųjų perėją ruošiasi žengti pėstysis.

 

Vairuotojas smarkiau numygo stabdžio pedalą, o sniegas nuo automobilio stogo nuslydo ant priekinio stiklo ir šį visiškai uždengė taip, kad valytuvais jo ne nebuvo įmanoma prasklaidyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(16)
(11)
(5)

Komentarai (3)