Tarptautiniame reitinge „Telia“ pralenkė ir „Intel“, ir IBM, ir „Dell“  (15)

„World Benchmarking Alliance“, įvertinusi tarptautinių kompanijų indėlį į tvarumą, paskelbė naują pasaulinį skaitmeninės įtraukties indeksą. Jame aukščiausią poziciją iš Lietuvoje paslaugas teikiančių telekomunikacijų bendrovių užėmė „Telia“: pasauliniame indekse ji yra 11, o tarp Europos bendrovių – 4 vietoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso į indeksą įtrauktos 150 tarptautinių technologijų kompanijų. Indekso sudarytojai vertino jų pažangą didinant technologijų prieinamumą ir patikimumą, tobulinant skaitmeninius įgūdžius, taip pat atvirumą ir etiškumą diegiant inovacijas.

„Visuomenei siekiant išnaudoti visą skaitmenizacijos potencialą, skaitmeninė įtrauktis atliks itin svarbų vaidmenį. Todėl ši tema yra įtraukta į mūsų verslo strategiją, kuria mes įsipareigojame suteikti prieigą prie patikimo ryšio visiems ir didinti žmonių skaitmeninius įgūdžius, kad niekas neliktų nuošalyje. Didžiuojamės savo rezultatais ir bendrove, kuriančia ryšį, kuris praturtina kiekvieno iš mūsų gyvenimą, – nors dar turime kur tobulėti“, – sako „Telia Company“ grupės Tvarumo vadovė Sara Nordbrand.

„World Benchmarking Alliance“ ataskaitoje išskiriami „Telia“ pasiekimai tokiose srityse, kaip kibernetinis saugumas, vaikų saugumas internete, taip pat skaitmeninės įtraukties programos vyresnio amžiaus žmonėms, iniciatyvos ir bendradarbiavimas skatinant moteris siekti karjeros IT srityje.

Pasaulinio skaitmeninės įtraukties indekso pirmasis dešimtukas atrodo taip:

1. „Telefonica“

2. „Orange“

3. „Telstra“

4–6. „Apple“

4–6. „Cisco“

4–6. „Samsung“

7–10. „Alphabet“

7–10. „Deutsche Telekom“

 

7–10. HP

7–10. „Microsoft“

Žemesnėse pozicijose galima rasti tokius visame pasaulyje žinomus prekės ženklus, kaip „Intel“ (15 vieta), „Nokia“ (22–24), „Ericsson“ (28–30), IBM (34–36), „Dell“ (37), „Facebook“ (40) ir kt.

Skaitmeninės įtraukties indeksu vertinama, kaip kompanijos padeda kurti įtraukesnę skaitmeninę ekonomiką ir visuomenę. Kompanijos vertinamos pagal informaciją, kuri jau yra vieša arba gali būti viešai paskelbta. „World Benchmarking Alliance“ jį parengė bendradarbiaudama su kompanijomis, pramonės asociacijomis, vyriausybėmis, mokslininkais ir pilietinės visuomenės atstovais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai (15)