„Google“ ketina atleisti darbuotojus, kurie atsisakys skiepytis - su viena išimtimi  (3)

„Google“ darbuotojams pranešė, jog tie, kurie nesilaikys įmonės skiepų politikos, galiausiai neteks darbo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNBC gautame vidiniame pranešime darbuotojams nurodoma, kad jie turi įkelti dokumentus, įrodančius pasiskiepyjimą. Jei to nepadarys, bus išleisti nemokamų atostogų, o vėliau atleisti, teigiama pranešime.

„Google“ atstovas spaudai sakė: „Kaip jau esame teigę anksčiau, mūsų skiepijimosi reikalavimai yra vienas svarbiausių būdų, kaip galime užtikrinti darbuotojų saugumą ir tai, kad mūsų paslaugos veiktų. Esame pasiryžę daryti viską, kas įmanoma ir tvirtai laikomės savo skiepijimo politikos.“

CNBC pranešime teigiama, kad šių metų pradžioje išsiųstame pranešime darbuotojams buvo nurodyta, kad iki gruodžio 3 d. privaloma nusiųsti skiepijimo įrodymus.

Taisyklė netaikoma tiems, kurie gali rasti 100 proc. nuotolinio darbo vietą.

Tačiau kompanijos teigimu, dauguma darbuotojų bent tris dienas per savaitę bus biure, o ne toliau dirbs iš namų. „Google“ taip pat sakė, kad sumažins darbo užmokestį JAV darbuotojams, kurie ir toliau dirbs nuotoliniu būdu.

 

Kitos technologijų įmonės laikosi kitokio požiūrio.

Gegužės mėn. „Twitter“ pareiškė, kad darbuotojai gali dirbti namuose „amžinai“, tačiau su tam tikromis išlygomis, priklausomai nuo pareigų.

Netrukus po to pavyzdžiu pasekė ir „Facebook“, sakydama, kad darbuotojai gali prašyti galimybės toliau dirbti iš namų ir po COVID-19 pandemijos. „Microsoft“ taip pat suteikė nuolatinę nuotolinio darbo galimybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(5)
(0)

Komentarai (3)