„S-70 Okhotnik“ pasiruošęs skristi: UAC išleido pirmąjį savo sunkiojo kovinio slapto drono skrydžio prototipą (Video)  (2)

„United Aircraft Corporation“ (UAC), Rusijos valstybinės korporacijos „Rostec“, remiančios karinę gamybą, dukterinė įmonė pristatė pirmąjį savo kovinio drono „S-70 Okhotnik“ skrydžio prototipą, pranešė „Tass“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ochotnik“ (liet. medžiotojas, rus. oхотник) pirmą kartą buvo pristatytas 2019 m. Tai yra sunkiausias pradėtas gaminti dronas, sveriantis net 20 tonų. 19 metrų sparnų plotis yra mažesnis nei penktos kartos naikintuvo „Su-57“, su kuriuo jis skirtas dirbti kartu. Nors bepiločio orlaivio specifikacijų kol kas daug nežinome, tikimasi, kad jis nuskris daugiau nei 4 800 km ir galės gabenti apie 6 tonas ginklų.

Anksčiau spalio mėnesį pranešėme, kad „Ochotnik“ debiutavo Rusijos šalies Gynybos ministerijos televizijos stotyje „TV Zvezda“. „Ochotnik“ pasižymi „stealth“ (nematomo radarams) ir „skraidančio sparno“ (t. y. lėktuvo be uodegos) technologijomis.

Nepatvirtintais duomenimis, „Ochotnik“ galės gabenti raketas „oras-oras“. „Su-57“ pilotas iš kabinos valdys keturis iš šių bepiločių orlaivių, kurie galės smogti į oro ir antžeminius taikinius. „Ochotnik“ dar 2019 metais atliko porinius skrydžius su „Su-57“ ir „Su-30 SM“, pranešė „Moscow Times“.

 

„Drono išleidimas reiškia visų elementų surinkimo pabaigą ir drono aprūpinimą visa orlaiviams reikiama įranga bei perėjimą prie visapusių antžeminių bandymų ruošiantis debiutiniam skrydžiui“, – sakė gynybos viceministras Alexey Krivoruchko.

Anksčiau rugpjūtį gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad „Medžiotojo“ darbai turėtų būti baigti iki 2022 m., o po to kariuomenė pateiks užsakymus pristatyti šiuos dronus iki 2024 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(23)
(2)

Komentarai (2)