Būsimas Ukrainos „Taikdarys“ išlaikė gamyklinį testą: pasižymi tokiomis savybėmis, kad karinių misijų metu yra nepastebimas (Video)  ()

Atrodo, kad bepilotės transporto priemonės tampa labai populiarios karinėse srityse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo mėnesį Izraelis pristatė „Rex MK II“, kuris gali būti pritaikytas įvairioms antžeminėms misijoms, gali veikti sausumoje arba vandenyje ir turi didelę 1,3 tonos naudingąją apkrovą.

Lapkritį Izraelio gynybos įmonė „Elbit Systems“ pristatė ROOK – karinį 6X6 nepilotuojamą antžeminį automobilį (angl. Unmanned Ground Vehicle, UGV), kuris yra visiškai autonomiškas, gali įveikti nelygų reljefą ir dislokuojamas su dronu. Tiek UGV, tiek dronas taip pat gali būti aprūpinti ginklais.

Dabar Ukrainoje įsikūrusi bendrovė „Synergy DPE“ pristatė savo naują modulinę nepilotuojamą antžeminę transporto priemonę „Mirotvorets“ (angl. Peacekeeper, liet. Taikos sargas arba Taikdarys), kuri jau praėjo gamyklinių bandymų etapą.

Anot kompanijos generalinio direktoriaus Ruslano Jalilovo, „Taikdario“ optinio matymo ir ryšio sistema leidžia transporto priemonei „gauti vaizdo įrašą iš kamerų ir valdyti robotinę platformą nuo 2 km iki 2,5 km atstumu esant netiesioginiam matomumui (kur yra reikšmingi reljefo ir miško juostos pokyčiai).

 

Transporto priemonės sugebėjimai buvo demonstruojami esant apsnigtam reljefui, esant žemai temperatūrai, sudėtingomis kelio ir oro sąlygomis. Daugiafunkcė robotizuota platforma idealiai tinka kariniams daliniams, nes yra skirta logistikos, evakuacijos, žvalgybos ir kitoms specialioms užduotims atlikti.

Jis pagamintas su žemo slėgio padangomis ir pastatytas ant stabilaus bei patvaraus transmisijos pagrindo. Ši bazė pasižymi amfibinėmis savybėmis, dideliu nuotoliu ir žemu triukšmo lygiu vairuojant, todėl karinių misijų metu ji yra nepastebima.

 

Transporto priemonė gali manevruoti per ežerus, upes, pelkes, apsnigtas vietoves, dykumas ir apkasus iki 1 metro gylio, todėl idealiai tinka kovos zonose. Transporto priemonės tikslas – leisti kariuomenei padidinti mobilumą ir saugumą būsimose misijose.

„Synergy DPE“ išleido įspūdingos transporto priemonės vaizdo įrašą, kuriame pabrėžiama ir iliustruojama daugybė jos karinių pajėgumų:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()