Panašu, kad „Samsung“ tikrai ruošiasi gaminti trigubą sulankstomą išmanųjį telefoną (Video)  ()

Išmanieji telefonai su sulankstomais ekranais tikrai niekur nedings. Nors pirmojo „Samsung Galaxy Z Fold“ pasirodymas turėjo problemų, dabartiniai „Z Fold 3“ ir „Z Flip 3“ tarp jaunų žmonių yra stebėtinai populiarūs, nepaisant jų kainos. Taigi, dabar „Samsung“, atrodo, ruošiasi pristatyti visai naujos kategorijos prietaisą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar rugpjūtį „Samsung Display“ parodė trigubą sulankstomą telefoną. Jis turi net du vyrius, kurie leidžia sulankstyti įrenginį į Z formos korpusą. Taip trečdalis ekrano lieka išorėje, du trečdaliai yra paslepiami. Dabar aiškėja, kad „Samsung“ užpatentavo šį įrenginį, o vidiniai šaltiniai teigia, kad iš tikrųjų ruošiamasi jo gamybai.

Patente atskleistos kelios įdomios detalės. Visų pirma, centrinėje sulankstomo telefono dalyje nėra baterijos - po vieną baterijos modulį yra įrenginio kraštuose. Tiesą sakant, panašu, kad didžioji elektroninių komponentų dalis bus šoninėse dalyse. Patente taip pat matoma, kad šis popierinę armonikėlę primenantis įrenginys turės bent tris kameras, o korpuso briaunoje vietos atsiras ne tik USB-C jungčiai, bet ir HDMI lizdui.

Sprendžiant iš rugpjūtį parodyto prototipo, „Samsung“ bando į vieną įrenginį sutalpinti ir išmaniojo telefono, ir planšetinio kompiuterio funkcijas.

Internete taip pat kalbama, kad šio įrenginio kūrimą patvirtina ir vidiniai šaltiniai. Greičiausiai jis vienokia ar kitokia forma bus pristatytas jau kitais metais. Tiesa, yra klausimų, kurie kelia šiek tiek nerimo.

 

Visų pirma, kokią apsaugą nuo dulkių ir drėgmės pavyks pasiekti turint net du didelius vyrius? Antra, ar „Samsung“ itin plonas stiklas tinkamai apsaugos ekraną nuo subraižymų? Juk priešingai nei „Z Fold“ atveju, dalis lankstaus ekrano liks išorėje. Ar toks storas išmanusis telefonas nebus nepatogus?

Bet kuriuo atveju, lankstūs AMOLED ekranai skatina išmaniųjų telefonų kūrėjus ieškoti naujų formų, o tai yra labai įdomu. Kalbama, kad kitais ar bent jau dar kitais metais į šį segmentą žengs ir „Apple“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()