„Kawasaki“ sukūrė visiškai robotizuotą pristatymo sistemą: štai, ką sugeba „K-Racer X1“ (Video)  ()

Japonų kompanija „Kawasaki“ pranešė apie visiškai robotizuotą pristatymo sistemą, kuri ilgainiui galės veikti be žmogaus įsikišimo. Vienas iš pagrindinių sistemos elementų yra nepilotuojamas sraigtasparnis K-Racer X1, varomas jų gaminamo motociklo H2R 1,0 litro varikliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

K-Racer X1 yra mažo automobilio dydžio dronas. Išoriškai jis primena sraigtasparnį, kuris vietoj sukimo momentą kompensuojančio uodegos rotoriaus turi du sraigtus ant mažų sparnų. Jie atlieka ne tik kompensacinį vaidmenį, bet ir užtikrina mašinos judėjimą į priekį, o sparnai, ant kurių jie sumontuoti, šiek tiek padidina keliamąją jėgą. H2R variklis išvysto iki 300 AG galią, kurios daugiau nei pakanka lėktuvo naudingajai apkrovai gabenti – ji ribojama ties100 kg. Gali būti, kad ateityje šis variklis bus pakeistas elektriniu analogu.

„Kawasaki“ neseniai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame parodyta, kaip „K-Racer X1“ gali veikti kaip visiškai robotizuotos pristatymo sistemos dalis. Kartu su orlaiviu dirbs maži krovininiai robotai, kurie yra gana paprastos platformos ant mažų ratų. Antžeminė transporto priemonė pristato krovinį į droną patekdama į krovinių skyrių ir pasiekusi paskirties vietą palieka jį. Bendrovė planuoja integruoti šią sistemą su visiškai automatizuotais gamybos įrenginiais, pašalindama žmonių dalyvavimą. Apie tokio projekto įgyvendinimo laiką kol kas nieko nepranešama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()