Kodėl nepavyksta įdiegti „Windows“ naujinimų? Tam yra absurdiška priežastis  (5)

Keikiatės kas kartą bandydami atnaujinti „Windows“ operacinę sistemą savo kompiuteryje? Štai, kokia galima priežastis, kodėl jūsų įrenginys nėra „visiškai atnaujintas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ ištyrė priežastis, kodėl tiek daug „Windows“ įrenginių ne visada yra pilnai atnaujinami, ir nustatė, kad norint gauti naujausius naujinimus ir tinkamai juos įdiegti, įranginiai turi būti prisijungę bent aštuonias valandas.

Davidas Guyeris, „Windows“ naujinimų programos vadovas, rašo „Microsoft IT Pro“ tinklaraštyje, kad įrenginiai, kurie neatitinka tam tikro prijungimo laiko, greičiausiai nebus sėkmingai atnaujinti.

„Microsoft“ seka, kiek laiko įrenginys įjungtas ir prijungtas prie vienos iš savo paslaugų, pvz., „Windows Update“, naudodama įrankį, vadinamą „Atnaujinti ryšį“ (angl. Update Connectivity). Bendrovė paaiškino, kad įrenginiui reikia mažiausiai dviejų valandų nepertraukiamo ryšio, o po atnaujinimo reikės dar šešių valandų, kad būtų galima patikimai atnaujinti operacinę sistemą.

„Microsoft“ taip pat nustatė, kad maždaug 50 % įrenginių, kuriuose veikia „Windows 10“ versija, praleidžiama nepakankamai laiko internete, kad būtų galima atsisiųsti ir įdiegti naujinimus. Tiems, kurie naudojasi „Windows 10“ aptarnaujama versija, turinčia daugiau nei 60 dienų pasenusių saugos naujinimų, šis skaičius sumažėja iki 25 %.

 

Guyeris rekomenduoja laikytis minimalaus atnaujinimo ryšio matavimo reikalavimų, paliekant įrenginius įjungtus per naktį, kad naujinimai galėtų tinkamai atsisiųsti ir įsidiegti.

Dėl patobulintos glaudinimo technologijos „Microsoft“ sumažino „Windows 11“ saugos ir kokybės naujinimų dydį 40 %, todėl minimalus atnaujinimo ryšio slenkstis naujausioje OS įrenginiuose turėtų būti mažesnis.

Galite patikrinti, kuriuose įrenginiuose nepakanka atnaujinimo ryšio, naudodami „Microsoft Intune“ programą, eidami į Įrenginiai > Monitorius ir pasirinkę Funkcijų naujinimo trikčių arba „Windows“ pagreitinto naujinimo trikčių ataskaitą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(7)
(7)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: