[Karšta tema] Rusija didina galią ne tik sausumoje – į Juodąją jūrą siunčia puolamuosius laivus, perkeldama daugiau kovinės galios arčiau Ukrainos (Foto, Video)  (9)

Šeši Rusijos puolimo desantiniai laivai plaukia į Juodąją jūrą dalyvauti karinio jūrų laivyno pratybose, pranešė Rusijos gynybos ministerija. Tęsiantis įtampai, šis žingsnis priartina Rusijos karinę galią prie Ukrainos krantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos laivai juda į rajoną, kad „apsvarstytų karinio jūrų laivyno ir aviacijos ir kosmoso pajėgų veiksmus, skirtus apsaugoti Rusijos nacionalinius interesus pasaulio vandenyne, taip pat atremti karines grėsmes Rusijos Federacijai iš jūros ir vandenyno krypčių“, teigia Rusijos gynybos ministerija antradienį išplatintame pranešime.

Rusija anksčiau paskelbė apie daugybę karinių pratybų, apimančių visas Rusijos laivyno sritis.

Iš viso Rusijos didžiulės karinės pratybos vyks daugybėje vandens kelių visame pasaulyje, ne tik Viduržemio ir Juodojoje jūroje. Jose dalyvaus daugiau nei 140 karo laivų ir pagalbinių laivų, daugiau nei 60 orlaivių, 1000 vienetų neapibrėžtos karinės įrangos ir apie 10 000 karių.

Dardanelų sąsiaurį jau praplaukė Rusijos desantiniai laivai „Korolev“, „Minsk“ ir „Kaliningrad“, o trečiadienį – „Pjotras Morgunov“, „Georgy Pobedonosets“ ir „Olenegorsky Gornyak“.

 

 

Šie kariniai judėjimai vyksta tuo metu, kai Rusija jau apsupo Ukrainą daugiau nei 130 000 karių ir karinės technikos, kurstydama baimę dėl invazijos.

Kai kurie gynybos ekspertai teigė, kad Rusijos invazija gali apimti desantinių laivų panaudojimą, kurie smogtų tiesiai iš jūros, tikėtina aplink Odesą. Kai kas teigė, kad Rusija galėtų dislokuoti karius toliau nuo pagrindinių gynybinių pajėgų ir blokuoti Ukrainos pastiprinimo judėjimą. Tačiau kai kurie kiti analitikai mano, kad desantinių laivų puolimas yra mažai tikėtinas.

 

Išsilaipinimo laivų rikiuotę sudaro penki Ropucha klasės laivai ir vienas Ivan Gren klasės desantinis laivas. Šie laivai gali gabenti apie kelioliką pagrindinių mūšio tankų arba ratinių amfibinių šarvuočių ir apie 300 karių, tačiau neaišku, ar šiuose laivuose yra personalo ar įrangos.

Nepaisant karinių judėjimų aplink Ukrainą, Rusija ir toliau neigia bet kokius planus įsiveržti ar pulti savo kaimynę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai (9)