Elonas Muskas labdarai staiga paaukojo beveik 6 milijardus dolerių, bet kam?  ()

Elonas Muskas, „SpaceX“ ir „Tesla“ vadovas, yra turtingiausias pasaulio žmogus. Jo turtas vertinamas beveik 250 milijardų JAV dolerių ir didžiąją jo dalį sudaro jo paties įkurtų technologijų įmonių akcijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas yra toks turtingas, kad spartus jo kapitalo augimas skatina JAV politikus diskutuoti apie vadinamąjį „milijardieriaus mokestį“, kuris paliestų tik 1000 turtingiausių šalies žmonių. Tokio mokesčio šalininkai teigia, kad turtingiausieji to net nepajustų, bet surinkti pinigai padėtų gerinti likusios populiacijos gyvenimą. Priešininkai mano, kad milijardieriai šio mokesčio išvengtų, imtų slėpti turtus arba apskritai neturėtų būti baudžiami už tai, kad sugebėjo praturtėti. Muskas nėra didelis šio mokesčio gerbėjas, nors ir didžiausiu priešininku jo pavadinti negalima. Praeitų metų pabaigoje jis teigė, kad sumokėjo 11 milijardų dolerių mokesčių.

Tačiau paaiškėjo ir dar šis tas įdomaus. Pernai per maždaug 10 lapkričio dienų Muskas labdarai paaukojo daugiau nei 5 milijonus „Tesla“ akcijų, kurių bendra vertė siekia 5,74 milijardus JAV dolerių. Tai - milžiniška auka ir dabar pagal labdaros rodiklius Muskas nusileidžia tik Billo ir Melindos Gatesų šeimai. Bet šis poelgis kelia labai daug klausimų.

Visų pirma, kas gavo tas akcijas? Gavėjas nėra atskleidžiamas. Musko šeima taip pat turi labdaros fondą, kuriam vadovauja Elono brolis Kimbalas. Be to, pernai Muskas buvo įsivėlęs į diskusijas apie tai, kaip keli milijardai dolerių galėtų pakeisti maisto trūkumo situaciją pasaulyje (tiesa, tam būtų reikėję daugiau pinigų, o JTO tikriausiai paskelbtų apie tokią auką).

 

„Reuters“ kalbinti ekspertai teigia, kad toks akcijų perleidimas gali padėti išvengti mokesčių, nes akcijos nebuvo parduotos biržoje. Tačiau tai, ką pavyktų sutaupyti, tikriausiai neprilygtų paaukotai sumai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(7)
(10)

Komentarai ()