[Karšta tema] Kokius ginklus Rusija dislokuoja invazijoje į Ukrainą? Vienas už kitą siaubingesni (Foto, Video)  ()

Plačiai internete paplitusioje CNN žurnalistų užfiksuotoje filmuotuoje medžiagoje matomas termobarinio ginklo T0S-1 dislokavimas Ukrainos sienos link atkreipė didesnį dėmesį į tai, kokius ginklus Rusija pradeda dislokuoti invazijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-27 [Karšta tema] Kokius ginklus Rusija dislokuoja invazijoje į Ukrainą? Vienas už kitą siaubingesni (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TOS-1, dėl savo didelės nosies pramintas „Buratinu“, yra viena iš labiausiai siaubingų ginklų sistemų Rusijos įprastoje ginkluotėje – daugkartinio paleidimo raketų sistema, sumontuota ant tanko T-72 važiuoklės. galinčios šaudyti termobarinėmis raketomis, kurios naudoja deguonį iš aplinkinio oro, kad sukeltų aukštos temperatūros sprogimą.

Pirmą kartą sovietų kariuomenės dislokuotas Afganistane, TOS-1 paskutinį kartą buvo panaudotas Sirijoje.

Be šio termobarinio ginklo Rusijos pajėgos ir separatistų sąjungininkai jau panaudojo daugkartinio paleidimo raketų sistemą BM-21 „Grad“ per savo invaziją į Ukrainą. Atrodo, kad jie buvo dislokuoti Charkovo apylinkėse, iš kur pasklido sunaikinto BM-21 ir žuvusio rusų kario vaizdai.

 

Tyrimo svetainė „Bellingcat“ taip pat renka įrodymus apie įtariamą kasetinių raketų „Uragan“ ir „Smerch“ bei jų šaudmenų panaudojimą Ukrainoje.

Daugkartinių raketų sistemų ir sparnuotųjų raketų panaudojimas prieš civilines teritorijas invazijos metu jau buvo pasmerktas. „Rusijos kariuomenė demonstravo akivaizdų civilių gyvybių nepagarbą tankiai apgyvendintose vietovėse naudodama balistines raketas ir kitus sprogstamuosius ginklus, turinčius didelį poveikį“, – sakė „Amnesty International“ generalinė sekretorė Agnès Callamard.

 

Nors daugelis iki šiol Rusijos invazijos metu naudotų ginklų sistemų daugiausia buvo tradicinės (įskaitant tanko T-72 ir šarvuotų kovos mašinų BMP3 versijas), taip pat sraigtasparnius Mi-8 ir Ka-52, susirūpinimą kelia Rusijos naudojimos sparnuotosios raketos „Kalibr“, ypač prieš užstatytas teritorijas.

 

Gauta pranešimų apie dislokuojamus „Kalibr“, kurie gali būti šaudomi iš laivų, orlaivių ir povandeninių laivų, naudojami prieš Kijevą, taip pat prieš pietinį Odesos uostamiestį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(5)
(14)

Komentarai ()