Milžiniškai „Tesla“ „Gigafactory“ gamyklai Berlyne pagaliau uždegta žalia šviesa – bet sunkumai tuo nesibaigia (Video)  ()

„Tesla“ penktadienį užsitikrino galutinį patvirtinimą savo „Gigafactory“ gamyklai visai šalia Berlyno, sudarydama sąlygas nuožmiai konkurencijai su Europos automobilių gamintojais dėl sparčiai augančios baterijomis varomų automobilių rinkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo tada, kai 2019 m. „Gigafactory“ buvo pradėta įgyvendinti, projektas susidūrė su vėlavimo problemomis. Iš dalies tai lėmė žaliųjų grupių, susirūpinusių dėl gamyklos poveikio aplinkai, pasipriešinimas. Galutinis leidimas yra net 537 puslapių ir kelių tūkstančių puslapių priedų.

Iki šiol gamykloje pagal bandomąją programą buvo pagaminta tik 2000 elektromobilių, tačiau „Tesla“ kasmet siekia joje pagaminti iki 500 000 vienetų.

Šie planai paskatino Vokietijos automobilių gamintojus sustiprinti savo aplinkai draugiškų automobilių ambicijas. „Volkswagen“, BMW ir „Mercedes Benz“ investuoja į akumuliatorių tyrimus. Penktadienį „Volkswagen“, kuris jau įsipareigojo išleisti 89 milijardus eurų elektromobiliams, paskelbė, kad investuos 2 milijardus eurų į naujų elektromobilių „Trinity“ gamyklą netoli savo būstinės Volfsburge.

Nors vokiečių automobilių vadovai viešai sveikina „Tesla“, daugelis tikisi sunkios kovos. „Tesla Model 3“ praėjusiais metais buvo populiariausias elektromobilio modelis Vokietijoje.

Tačiau „Tesla“ vis dar susiduria su daugybe iššūkių. Kai kurios nevyriausybinės organizacijos vis dar aršiai priešinasi ir bendrovė gali susidurti su teisiniais iššūkiais dėl aplinkosaugos priežasčių.

 

Pasak „Tesla“ boso Elono Musko, gamybos apimties didinimas taip pat užtruks.

Darbuotojų pritraukimas yra dar vienas iššūkis – gamyklai reikia 12 000 darbuotojų, tačiau pagal sutartį ji turi tik 3 000.

Prieš pradėdama gamybą, „Tesla“ turės įrodyti, kad įvykdė visus leidimo reikalavimus, įskaitant oro taršos matavimo prietaisų įrengimą ir avarinių planų užtikrinimą gamykloje. Automobilių gamintojas teigė pateiksiantis įrodymus per dvi savaites.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()