[Žinios trumpai] Karo ekspertas Olegas Ždanovas: to, kas vyksta Ukrainoje, Rusijos kariškiai nesapnavo net baisiausiame košmare – dabar viską daro nuo nulio  ()

Rusija nerengė savo kariuomenės tikram karui. Akivaizdu, kad tai yra pagrindinė pralaimėjimo priežastis, kuri dar laukia agresoriaus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-08 [Žinios trumpai] Karo ekspertas Olegas Ždanovas: to, kas vyksta Ukrainoje, Rusijos kariškiai nesapnavo net baisiausiame košmare – dabar viską daro nuo nulio  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu rusų kariams, ypač rangovams, kurie buvo priversti pasirašyti papildomas sutarties sąlygas, būtų pranešama apie galimus karo veiksmus, jie ko gero nebūtų čia kėlę kojos iš viso. Vietoje to jiems žadėjo, kad didelio pasipriešinimo čia nebus, o vietos gyventojai matys juos kaip „išvaduotojus“. Pulsime greitai ir viskas bus gerai. Tačiau sutikę įnirtingą pasipriešinimą, jie buvo labai šokiruoti.

Tad kodėl jiems nepavyko pirmosiomis puolimo dienomis, gana aišku. Pastatykite save į šio rusų „kovotojo“ vietą. Atvažiavo pustuščiu baku, baigėsi kuras, nori valgyti, nes pyragai baigiasi, o žmonės su pagaliais jį veja lauk, vadina užpuoliku ir okupantu. O jei teritorijoje yra ir savanoriškų karinių pajėgų, rusai apskritai bando bėgti, net nevažiuodami į miestus.

Daugelis Rusijos kariškių meta techniką, tankus ir bando grįžti į Baltarusiją ar Rusiją, arba planuoja praleisti laiką miške. Bet tuo pačiu reikia ir maisto, ir šiltų drabužių, apskritai šiek tiek šilumos sušilti... Todėl gaudyti juos miškuose ir ūkiuose bus dar viena mūsų užduotis.

Ir dar vienas dalykas – tikrai žinome, kad į Baltarusiją jau įvažiavo keli rezervuotų automobilių ešelonai, kurie krauna sužeistuosius ir siunčia į Rusiją. Pirmieji ešelonai bandė surasti sužeistuosius visoje Baltarusijoje, kad nebūtų išvežti į Rusiją. Tačiau dabar kai kurie ešelonai evakuojasi į Rusiją.

Galiausiai dabar baigiasi atsivežta amunicija.

Tačiau reikia suprasti, kad Rusijos Federacijoje yra apie 8-9 tūkst. tankų, o amunicija vertinama ne šimtais tūkstančių, o milijonais tonų. Todėl sakyti, kad jie baigėsi visoje Rusijoje, negalima. Tačiau jie nesitikėjo tokių didelių amunicijos išlaidų, tad pačioje Ukrainoje jų beveik nebėra.

 

Rusijos kariuomenė žaibiniam karui ruošėsi minimaliomis išlaidomis. Todėl jie vis dar negali atnaujinti amunicijos, degalų, maisto tiekimo ir sužeistųjų (jau nekalbant apie žuvusiųjų) išvežimo logistikos. Visų pirma, taip yra todėl, kad jie nesitikėjo, kad karas užsitęs. Ir dabar jie bando sukurti savo logistikos sistemą nuo nulio.

Visų pirma, šiandien yra net informacijos, kad tanklaiviai bando pirkti kurą Rusijos kariams tiesiai iš Mozyro naftos perdirbimo gamyklos. Štai kodėl viskas taip blogai su morale Rusijos Federacijos ginkluotosiose pajėgose.

Kalbant apie amuniciją. Dabar ją reikia pristatyti iš Rusijos gilumos. O tai yra logistika, automobilių ešelonai. Tai turi būti išspręsta, o ekonominei situacijai Rusijoje jau siautėjant, tai perkrauna transporto sistemą. Taigi jie stengiasi ką nors pristatyti kuo greičiau. Pavyzdžiui, su IL-76 jie net skraidino ginklus. Bent jau yra informacijos, kad lėktuvus naudojo gabenant raketas į Mogiliovą, Baltarusiją. Iš pradžių tai buvo „Kalibr“, paskui „Kalibr“ baigėsi, o dabar balistinės raketos gabenamos į „Iskander“ kompleksą.

 

Jie taip pat gabena raketas į Gomelio oro uostą, taip pat Baltarusijoje. Tokia informacija internete patenka iš Baltarusijoje esančių ir Ukrainai prijaučiančių žmonių. Ir tada sausumos transportu šios raketos pristatomos į karines pozicijas. Taigi jie bando atkurti logistiką, kad aprūpintų savo karius kuru ir amunicija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(3)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: