„Na..ui“ pasiųstas garsusis karinis rusų laivas ten ir atsidūrė: netoli Odesos buvo pašautas ukrainiečių raketine sistema „Grad“  (8)

Ukrainos naujienų šaltinis liveuamap.com skelbia, kad remiantis pirminiais duomenimis, patrulinis laivas „Vasilijus Bykovas“, išgarsėjęs tuo, kaip į jo kvietimą pasiduoti sureagavo Ukrainos pasieniečiai Gyvačių saloje, praėjusią naktį netoli Odesos buvo pašautas ukrainiečių raketine sistema „Grad“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią informaciją paskelbė karybos analitikas, vieno didžiausių labdaros fondo, skirto pagalbai Ukrainos pajėgoms „Повернись живим“/„Come back alive“ (liet. „Sugrįžk gyvas“) direktorius Tarasas Chmutas (2015-2017 m. pats tarnavęs Ukrainos laivyne). Jo teigimu, ši informacija paremta pirmine Ukrainos karinių jūrų pajėgų vadovybės informacija.

Ši informacija kol kas dar nėra patvirtinta oficialiai.

„Vasilijus Bykovas“ priklauso vadinamajam „projektui 22160“ – tai Rusijos kariniam jūrų laivynui statomų didelių patrulinių laivų serija. Šie laivai pirmiausia skirti patruliavimui, stebėjimui ir apsaugai atvirose ir uždarose jūrose.

 

Pirmasis laivas buvo pastatytas 2014 m. vasarį, ir iki 2016 m. gruodžio mėn. buvo pastatyti penki tokie laivai. 2018 m. gruodį pirmasis šios serijos laivas prisijungė prie Rusijos karinių jūrų pajėgų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(42)
(3)
(39)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: