[Žinios trumpai] Garsiausios finansų kompanijos pasaulyje prognozuoja - Rusijos laukia Venesuelos likimas  ()

Rublio vertė toliau krenta, tiesioginės užsienio investicijos palieka Rusiją, prezidentas Putinas ir toliau neketina sustabdyti karo Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie ir kiti veiksniai - įskaitant įšaldytus Rusijos rezervus ir Putino įvestus eksporto ribojimus - verčia finansų bendroves bloginti Rusijos reitingus. „Fitch“ pablogino Rusijos skolinimosi reitingą nuo B iki C. Tai labai prasta žinia.

Paprastai tariant, „Fitch“ prognozuoja, kad Rusija savo skolų negalės sumokėti. Paskutinį kartą „Fitch“ savo Rusijos reitingą sumažino mažiau nei prieš savaitę.

„Morgan Stanley“ prognozuoja, kad nemokumas Rusiją ištiks balandžio viduryje. „Nemokumas mūsų akimis yra labiausiai tikėtinas scenarijus. Tikėtina, kad jis neatrodys įprastai - greičiausiai įvyks kažkas panašaus į Venesuelos scenarijų“, teigiama „Morgan Stanley“ pranešime.

Neaišku, ar JAV bankai galės priimti nepiniginius mokėjimus (vadinamuosius kuponus) iš Rusijos iždo. Sankcijos stipriai kirto per Rusijos skolinimosi reitingus ir dabar, kai kompanijos nebegalės būtų užtikrintos, kad kreditai bus mokami, Rusijos ekonomikos laukia krachas.

 

Tai stipriai apsunkins Rusijos galimybes finansinėmis injekcijomis skatinti vartojimą ar gelbėti žlungančias kompanijas (pavyzdžiui, bankus). Didžiausi Rusijos rezervai yra įšaldyti Vakaruose, todėl finansinės pagalbos Rusijai gali tekti ieškoti Kinijoje, kuri nemokamai jos nesuteiks. Ir visa tai vyksta didžiausių Vakarų kompanijų pasitraukimo bei apribotos prekybos fone, kuris apie save praneš išaugusiu nedarbu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()