Nuo V. Putino jachtos prabangos ir beskonybės net pykina: atskleidė, kas yra jos viduje (Video)  (0)

600 mln. eurų kainuojančioje Vladimiro Putino superjachtoje – tokia prabanga, jog net pykina. Asmuo, kurio pajėgos Ukrainoje bombarduoja moteris ir vaikus, šešių denių „Scheherazade“ negailėjo išlaidų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia – ir baseinas, kuris tampa šokių aikštele, ir didžiulis namų kino teatras, o tualete – auksinis tualetinio popieriaus ritinėlio laikiklis.

Italijai, kurios uoste jachta stovi, stiprėja spaudimas ją konfiskuoti ir pelną perduoti ukrainiečiams.

Buvęs įgulos narys sakė: „Rusijos žmonės už tai sumokėjo. Putinui nuleisti galvą nuo to auksinio sosto.“

Oficiali „Scheherazade“ kaina, kai ji buvo baigta įrengti prieš dvejus metus, sudarė 600 mln. eurų, tačiau manoma, kad iš tiesų jos kaina gali siekti 900 mln.

„The Sun“ gautose nuotraukose matyti šeši nepadoria prabanga tviskantys ir neskoningai perkrauti deniai.

Jachtą padėjęs statyti darbininkas sakė: „Kiekvienas paviršius yra marmuras arba auksas. Čia yra begalė baseinų, SPA, sauna, teatras, pobūvių salės, sporto salė, dvi sraigtasparnių nusileidimo aikštelės. Tai tarsi mini miestas. Yra net ligoninė, kuri turi prasmę, kai girdi gandus, kad Putinas sunkiai serga. Sunku suvirškinti faktą, kad neįtikėtiniausias laivas pasaulyje priklauso žmogui, bombarduoančiam civilius Ukrainoje. Ir tai yra neįsivaizduojamas turtas, kuomet vidutinis rusų atlyginimas yra 6000 eurų per metus, o žmonės ten neturi ko valgyti“.

Nuo 2020 m. rugsėjo mėn. 140 m ilgio plūduriuojantys rūmai, pavadinti legendinės Persijos karalienės vardu, švartavosi Marina di Carrara mieste Italijoje.

Gandai, kad jachta priklauso Putinui, sklandė nuo pat jos pastatymo. Tačiau jos savininkas nebuvo išaiškintas, kol įkalinto V.Putino kritiko Aleksejaus Navalno komanda pirmadienį nepaviešino vaizdo įrašo, kuriame išsamiai apibūdino įgulos narius, kurie, kaip teigiama, yra iš Rusijos saugumo tarnybų.

Italijos valdžios institucijos raginamos konfiskuoti jachtą. Teigiama, kad atskira europietiška įgula į laivą įleidžiama tik tuomet, kai Putinas yra išvykęs.

 

Asmeniniai diktatoriaus prisilietimai akivaizdžiai išryškėja dziudo sporto salėje, kurioje kabo įrėmintų juodųjų diržų nuotraukos.

Jachtoje esančios knygos rodo V.Putino maniją prabangai, tarp jų – Mihaelos Noroc „Grožio atlasas“, Kioto kostiumų instituto „Mados istorija“ ir Hanso-Michaelio Koetzle'o „Fotografijos ikonos“.

Plytelėmis išklota šokių aikštelė nusileidžia ir virsta baseinu. Manoma, kad tokia yra įrengta tik dviejuose pasaulio laivuose – antroji yra V.Putino jachtoje „Graceful“.

Kiti malonumai – savaime išsilyginantis biliardo stalas, penkių metrų akvariumas ir didžiausias televizorius jachtoje, užimantis 4,5 m per visą sieną, kurio įrengimas kainavo milijoną eurų.

Vonios kambarius puošia auksiniai tualetinio popieriaus ritinėlių laikikliai ir čiaupai.

Tačiau akivaizdu, kad V.Putino laivas skirtas ne tik malonumams. Jame yra dvi sraigtasparnių aikštelės, galinčios priimti beveik 5 metrų karinius sraigtasparnius.

 

Teigiama, kad laive įrengta itin sudėtinga apsaugos sistema su keturiais radarais, galinčiais numušti dronus.

Po viena sraigtasparnių nusileidimo aikštele yra pakankamai didelis angaras, kuriame galima laikyti sraigtasparnį kartu su šešiais vandens motociklais, penkiomis plaukiojančiomis bazėmis ir aštuoniais „Seabob“ nardymo aparatais.

Buvęs įgulos narys pridūrė: „Visame pasaulyje konfiskuojamos oligarchams priklausančios jachtos, tačiau „Scheherazade“ sau stovi prieplaukoje Italijoje. Tai tiesiog neatrodo teisinga.“

Skelbiama, kad A.Navalno komandos gauti skrydžių duomenys rodo, jog Rusijos įgula skraidė į Milaną – vieną artimiausių šiaurės vakarų Italijos oro uostų.

Manoma, kad tie žmonės lankėsi uoste ir prižiūrėjo laivą.

Vaizdus iš jauchtos vidaus galite pamatyti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(18)
(-14)

Komentarai (0)