[Žinios trumpai] Generolas perspėja dėl branduolinio smūgio Lenkijai: Rusijos kariai jau pratybose treniruojasi, ką daryti, jei Rusija pralaimi dėl NATO paramos priešininkams  ()

Generolas Wesley Clarkas, buvęs jungtinių NATO pajėgų Europoje vadovas, mano, kad negalima atmesti tikimybės, kad Putinas ryšis taktinio branduolinio ginklo panaudojimui. Ir toks smūgis gali būti suduotas ne Ukrainai, o Lenkijai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-25 [Žinios trumpai] Generolas perspėja dėl branduolinio smūgio Lenkijai: Rusijos kariai jau pratybose treniruojasi, ką daryti, jei Rusija pralaimi dėl NATO paramos priešininkams  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija dar prieš invaziją neslėpė, kad siekia pašalinti Ukrainos galimybes prisijungti prie NATO. Rusija vis dar tiki sena „įtakos sferų“ samprata, kuri pasaulį padalina supervalstybėms. Tai yra, Ukrainos interesai šioje sampratoje neegzistuoja - ne Ukraina siekia prisijungti prie NATO, o NATO ar, tiksliau, JAV, siekia atimti Ukrainą iš Rusijos. NATO sulaikymo politika Rusijoje yra atvirai pabrėžiama ir žiniasklaidoje, kur teigiama, kad „speciali karinė operacija“ Ukrainoje buvo neišvengiama.

„Jei jis tikrai nori sulaikyti NATO ir jei jis tiki, kad gali sunaikinti NATO, jis gali panaudoti taktinį branduolinį ginklą“, teigia generolas Wesley Clarkas. Šalia jis pridūrė šokiruojančią prielaidą - „Kur jis bus naudojamas? Galbūt ne Ukrainoje, o kur nors Lenkijoje“.

Pasak Clarko, Rusijos kariai pratybose jau simuliavo situaciją, kurioje Rusija pralaimi, nes NATO rėmė jų priešininką. Tuo atveju jie privalo naudoti taktinius branduolinius ginklus. Rusijos prognozėse, pasak Clarko, tuo atveju NATO paskelbtų, kad nenori branduolinio karo ir atsitrauktų.

 

Clarkas abejoja, ar Rusija ryšis cheminio ginklo naudojimui Ukrainoje. Ši tikimybė Vakaruose nuolat prisimenama.

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas kovo 22 dieną atsakydamas į žurnalistų klausimus teigė, kad Rusija gali naudoti branduolinius ginklus, jei mato grėsmę savo išlikimui. Po poros dienų Rusijos diplomatas Jungtinėse Tautose Dmitrijus Polianskis teigė, kad jei Rusija būtų išprovokuota ar užpulta NATO, ji galėtų panaudoti branduolinį ginklą. Tiksliau, jis sakė - „kodėl ne?“

(5)
(10)
(-5)

Komentarai ()