[Žinios trumpai] Buvęs JAV ambasadorius Rusijoje mato tik vieną galimybę greitai užbaigti karą - pasekmės būtų katastrofiškos  (13)

Thomas Pickeringas 1993-1996 metais buvo JAV ambasadorius Rusijoje. Patyręs diplomatas gerai supranta šios šalies politiką ir, nors jau seniai yra išėjęs į pensiją, ilgą laiką ją artimai sekė. Pickeringas mato tik vieną galimybę greitai užbaigti karą Ukrainoje, bet tokio scenarijaus niekas nenori.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi nori, kad karas Ukrainoje pasibaigtų kiek įmanoma greičiau. Ukrainos politikai tiki, kad nugalės, o ir pradėtos kontrapuolimo operacijos suteikia vilties. Derybos taip pat tebevyksta, nors greitų rezultatų iš jų ir nesitikima. Tai kaip šį karą užbaigti greitai?

Thomas Pickeringas mano, kad vienintelis kelias užbaigti šį karą greitai - besąlygiškas Ukrainos pasidavimas. Diplomatas nesiūlo to daryti, tačiau teigia, kad kitaip karas tęsis ilgai. Rasti kitokį, kompromisinį variantą Ukrainos-Rusijos derybose bus labai sunku.

Pickeringas interviu „Forbes“ teigė, kad yra svertų, kuriuos galima panaudoti prieš Putiną. Tai - gamtinių išteklių importo ribojimas, tačiau tai reikėtų daryti protingai, kad išaugusios naftos ir dujų kainos nekompensuotų Putino praradimų. Kitos priemonės - Rusijos Centrinio banko prieigos prie dolerių ribojimas, stiprūs prekybos ribojimai, tarptautinė politinė izoliacija.

 

Pickeringas mano, kad sprendimas pulti Ukrainą buvo priimtas labai seniai. Greičiausiai invaziją atidėjo JAV skelbiami žvalgybos duomenys. Vakarai beveik neturėjo galimybių užkirsti invazijai kelią, o ir užbaigti karą dabar bus sunku. Kadangi vienintelis kelias į greitą karo pabaigą būtų pasidavimas, Ukrainos laukia ilgas ir skausmingas konfliktas.

(3)
(32)
(-29)

Komentarai (13)