[Žinios trumpai] Elonas Muskas: „Twitter“ kenkia demokratijai ir paleido balsavimą, kurio „pasekmės bus labai svarbios“  (22)

„Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas „rimtai galvoja“ apie naujos socialinės žiniasklaidos platformos kūrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Muskas atsakė į „Twitter“ vartotojo klausimą, ar jis svarstytų galimybę sukurti socialinės žiniasklaidos platformą, kurią sudarytų atvirojo kodo algoritmas ir kuri teiktų pirmenybę žodžio laisvei, o propaganda būtų minimali.

 

Elonas Muskas, pats produktyvus „Twitter“ vartotojas, pastaruoju metu kritikavo socialinės žiniasklaidos platformą ir jos politiką. Jis teigė, kad bendrovė kenkia demokratijai, nes nesilaiko žodžio laisvės principų.

Jo žinutė apie svarstymus dėl naujo socialinio tinklo paskelbta kitą dieną po to, kai jis paskelbė „Twitter“ apklausą, klausdamas sekėjų, ar jie tiki, kad „Twitter“ laikosi žodžio laisvės principo, kurioje daugiau nei 70 procentų balsavo „ne“.

„Šios apklausos pasekmės bus labai svarbios. Prašome balsuoti atsakingai“, – sakė jis penktadienį.

Jei Muskas nuspręstų kurti naują platformą, jis prisijungtų prie augančio technologijų kompanijų būrio, kurios laikosi žodžio laisvės ir tikisi pritraukti vartotojus, manančius kad jų nuomonė yra slopinama tokiose platformose kaip „Twitter“, „Facebook“, „Google“, „YouTube“.

Nė viena iš įmonių, įskaitant Donaldo Trumpo „Truth Social“, „Twitter“ konkurentus „Gettr“ ir „Parler“ bei vaizdo įrašų svetainę „Rumble“, iki šiol neprilygsta pagrindinių platformų pasiekiamumui ir populiarumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai (22)