[Karšta tema] Rusija net nenutuokė, kokia galinga ir kaip plačiai išvystyta Ukrainos žvalgyba: agentų yra visur, net pačiame Kremliuje, nutekinami patys slapčiausi Rusijos kariniai planai  ()

Ukrainos žvalgybos vadovas Kyrylas Budanovas teigė, kad Ukraina iš Rusijos gauna daug naudingos informacijos, kurią panaudoja atsakomiesiems tikslams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žvalgybos tarnyba perspėjo Rusiją, kuri turi „šaltinių“ Kremliuje, nes jų karas užsitęsia, o prezidento Vladimiro Putino pajėgos daro nedidelę pažangą.

Budanovas neseniai duotame interviu žurnalui „Coffee or Die Magazine“ per sakė, kad Ukrainos „šaltiniai yra visur“, sakydamas, kad jo žvalgybos agentūra turi žmonių, dirbančių Ukrainai „armijoje, politiniuose sluoksniuose ir prezidento administracijoje“.

Jis žurnalui sakė, kad Ukrainos prieiga prie slaptų šaltinių ir kibernetinės žvalgybos leido jai daugiau suprasti Rusijos atakos planus ir jos karinį kompleksą.

Budanovas sakė, kad Ukraina žinojo apie Rusijos Federacijos invazijos rengimąsi praėjusių metų lapkritį.

 

Budanovas  žurnalui „Coffee or Die Magazine“ pateikė du pavyzdžius, kaip Ukraina gali pasikliauti savo šaltiniais, kad galėtų pradėti prevencinius smūgius Rusijos taikiniams: neseniai įvykdytos Rusijos vilkstinių atakos netoli Kijevo ir Rusijos desantinio laivo sunaikinimas netoli Mariupolio.

Budanovas žurnalui sakė, kad Ukraina sugebėjo stebėti Rusijos karinius planus ir sulaukė pagalbos iš Vakarų sąjungininkų, tokių kaip JAV ir JK.

„Mes padarėme didelę pažangą kibernetinės žvalgybos srityje“, – žurnalui sakė jis. „Mes matome laiškus ir viską, ką jie rašo."

 

Paklaustas apie Rusijos ir Ukrainos karo perspektyvas, generolas Budanovas išreiškė atsargų optimizmą: „Praėjus vos dviem dienoms po invazijos, Rusija suprato, kad viskas klostosi ne taip gerai, kaip tikėjosi. Todėl Rusijos vadovybė parengė veiksmų planus kitoms 30 ir 60 dienų: vadinamuosius D30 ir D60. Išgyvenome pirmąjį periodą (D30) ir rusams nepavyko. Kadangi suprantame, ką daro Rusija, tikime, kad D60 taip pat žlugs“.

Vertindamas priešo veiksmus, Budanovas sakė:

„Rusai dirba labai primityviai. Matome, kad vadinamoji antroji armija pasaulyje nėra tokia galinga, kokią visi matė prieš karą. Nepaisant didelio ginkluotės ir oro pranašumo, jie patiria didelių nuostolių. Jų moralė nukrito labai žemai. Rusijos karinė vadovybė mato savo nuostolius ir meta į mūšį naujas pajėgas. Rusų vadai neturi pakankamai laiko planuoti operaciją, todėl jie meta savo žmones į pražūtį, o mes juos sunaikiname".

Bandydamas rasti Rusijos karinių klaidų priežastį, Rusijos kariuomenės kontržvalgybos skyrius įsakė ieškoti pažeidimų Rusijos vidaus saugumo agentūroje FSB, anksčiau šį mėnesį laikraščiui „Insider“ sakė ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: