[Žinios trumpai] „Skubu! Neikite iš slėptuvių! Jei esate patalpoje, uždarykite duris ir langus!“ Štai ir netiesioginė cheminė ataka – susprogdintas rezervuaras su azoto rūgštimi (Foto)  ()

Rubižnėje, Luhansko srityje, rusų įsibrovėliai pateko į rezervuarą su azoto rūgštimi. Tai paskelbė Luhansko srities valstybės administracijos vadovas Sergejus Gaidai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-05 [Žinios trumpai] „Skubu! Neikite iš slėptuvių! Jei esate patalpoje, uždarykite duris ir langus!“ Štai ir netiesioginė cheminė ataka – susprogdintas rezervuaras su azoto rūgštimi (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Skubu! Neikite iš slėptuvių! Jei esate patalpoje, uždarykite duris ir langus! Poveikis žmogui: azoto rūgštis pavojinga įkvėpus, prarijus, patekus ant odos ir gleivinių“ , – pabrėžė jis.

Azoto rūgšties garai dirgina kvėpavimo takus. Esant lengvam apsinuodijimui, atsiranda bronchito, lengvo bronchiolito, galvos svaigimo, mieguistumo požymių; esant sunkiam apsinuodijimui – plaučių edema.

Apsaugai nuo azoto rūgšties garų ir rūko naudojamos dujokaukės. Svarbu turėti paruoštas šlapias veido kaukes.

Lokaliai patekusi į akis, azoto rūgštis sukelia didelį pažeidimą ir didelę ragenos ir junginės nekrozę, dėl kurios prarandamas regėjimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()